400 de femei la seminarul de ucenicie: “Ea se va numi femeie” în Comunitatea Cahul

4,128 vizualizari

Record numeric de participante în Comunitatea Cahul, în cadrul întâlnirilor organizate de Departamentul surori UBCEB. Sâmbătă, 07 februarie, Biserica Baptistă din Colibaşi a găzduit cel de-al IV-lea seminar de ucenicie cu genericul “Ea se va numi femeie”! La eveniment au participat peste 400 de femei de toate vârstele: fete tinere, femei tinere, mame, fiice, bunici, soacre şi nurori.

_MG_0011

În mod tradiţional, întâlnirea a fost deschisă cu un salut pastorului responsabil de comunitate, Andrei Ciobanu. Cu rugăciunea de binecuvântare asupra seminarului a venit pastorul bisericii locale, Zaharia Vasilache.

_MG_0036

Întâlnirea a fost moderată de Lidia Ruşulschi, sora responsabilă pentru lucrarea cu femeile în Comunitatea Cahul. Câteva detalii din atmosfera şi impresiile femeilor care au participat la întâlnire, ne împărtăşeşte sora Lidia:

_MG_0092

“A fost un eveniment grandios pentru comunitatea noastră. Participantele au fost încântate de subiectul discutat în grupe mici: “relaţia soacră-noră”. Am învăţat să ţinem minte ce aşteptări avem noi acum de la soacrele noastre, pentru ca atunci când vom avea nurorile noastre să ne raportăm cu dragostea necesară faţă de ele. Din partea surorilor mai în vârstă, ne-au împărtăşit că au o dorinţă mare să fie un model pentru cele mai tinere şi să dezvolte o relaţie frumoasă de mentor cu nurorile lor. Am pus un accent deosebit pe construirea sănătoasă a acestei relaţii soacră-noră. Femeile au manifestat un entuziasm deosebit pentru părtăşia şi importanţa acestui eveniment. Prezenţa record confirmă odată în plus că asemenea întâlniri sunt foarte necesare şi ziditoare. În mai bine de jumătate din bisericile din comunitatea noastră, surorile deja studiază ghidul de studiu biblic: “Ea se va numi femeie” şi ne bucurăm că avem un interes sporit pentru acest material”, ne-a declarat sora responsabilă de comunitate, Lidia Ruşulschi.

_MG_0062

Echipa de lucru a Departamentului surori UBCEB a fost formată din: Eugenia Podoleanu, care a avut un cuvânt de încurajare în sesiunea de deschidere şi: Zinaida Cibotărică, Ala Talmazan, Natalia Boico, Maria Meleştean, care s-au ocupat de studiul pe grupe mici.

_MG_0116

Maria Meleştean este una din autoarele care a contribuit la elaborarea ghidului de studiu biblic: “Ea se va numi femeie”. Este la al treilea seminar regional implicată ca vorbitoare la grupe mici şi ne-a împărtăşit câteva trăiri din această experienţă:

_MG_0044

“Este o bucurie enormă pentru mine personal să fiu parte din această slujire. Cel mai mult mă încurajează atitudinea femeilor la aceste seminare. Sunt foarte însetate după Cuvântul lui Dumnezeu şi sunt ochi şi urechi la tot ce se spune. Încă de când am început să lucrăm la elaborarea acestui ghid, rugăciunea mea a fost: “Doamne dă-ne Cuvântul potrivit, care să producă schimbare reală”. Merg la aceste întâlniri cu această rugăciune şi sunt extrem de bucuroasă să văd cât de receptive şi cercetate sunt femeile în urma acestor evenimente. Practic în toate regiunile am avut femei şi fete de toate vârstele şi am fost încurajată să văd că toate sunt foarte interesate de subiectul abordat, indiferent că trăiesc statutul de soţie, noră, soacră sau încă sunt în aşteptarea acestui rol. Personal sunt foarte zidită în această lucrare, m-am implicat cu binecuvântarea soţului şi sunt multiplu răsplătită pentru că în fiecare sâmbătă are grijă de copii şi mă aşteaptă cu mâncare şi multe întrebări, cum a fost? Ce a fost nou? Este o bucurie enormă pentru mine”, ne-a împărtăşit sora Maria Meleştean.

_MG_0017

Următoarele întâlniri din seria seminarelor de ucenicie vor avea loc după următorul program:

1. Comunitatea Orhei: Biserica din or. Orhei, duminică, 8 februarie, ora 11:00-16:00
2. Comunitatea Bălţi: Biserica “Emanuel”, sâmbătă, 14 februarie, ora 10:00-15:00
3. Comunitatea Bugeac: Biserica Ciadîr-Lunga, sâmbătă, 28 februarie, ora 10:00-15:00
4. Comunitatea Transnistriană: Biserica din or. Tiraspol, sâmbătă, 21 martie, ora 10:00-15:00
5. Comunitatea Chişinău: Biserica “Betania”, sâmbătă, 4 aprilie , ora 10:00-15:00

You may also like...