Nevoi de rugăciune,  Ştiri externe

Benjamin Netanyahu: “Cei din spatele atacului vor plăti preţul întreg”

netanyahuO zi după ce doi soldaţi ai Forţelor de Apărare Israeliene au fost omorâţi de rachetele anti-tanc Hezbollah la graniţa de nord, Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a acuzat Iranul ca fiind responsabil de atac, anunţă ŞtiriCreştine.ro

“Iranul se află în spatele atacului de ieri. Acelaşi Iran care acum încearcă să negocieze o înţelegere cu puterile lumii care îi va permite să dezvolte arme nucleare. Noi suntem ferm împotriva acestui acord”, a declarat Netanyahu la un serviciu memorial în cinstea fostului Prim ministru Ariel Sharon.

Netanyahu l-a citat pe Sharon, care a spus că puterile radicale din regiune îşi concentrau eforturile pe două direcţii: arme de distrugere în masă şi sponsorizarea terorismului din Liban, din Autoritatea Palestiniană şi din restul lumii.

“Această putere radicală de care vorbea Ariel Sharon a fost, şi încă este Iran. Astăzi Iran este cel care înarmează, organizează, sponsorizează şi trimite sateliţii terorişti la graniţele noastre, la nord şi sud”, a spus Netanyahu.

Miercuri, imediat după atac, Netanyahu a spus că “cei din spatele atacului de azi vor plăti preţul întreg”. Netanyahu a făcut remarcile când s-a întâlnit cu şefii de securitate la un briefing de urgenţă referitor la atacul mortal, în aparenţă o răzbunare pentru atacurile aeriene din Siria din 18 ianuarie în care luptători de elită iranieni şi Hezbollah au fost ucişi. Hezbollah şi Iran au atribuit lovitura Israelului şi au declarat că vor răzbuna morţile.

WEB-Reuters-Israel-Funeral-Photog-Nir-Elias

“De ceva vreme, Iran – prin Hezbollah – a încercat să stabilească un alt front terorist împotriva noastră de pe Înălţimile Golan. Noi luăm acţiuni puternice şi responsabile împotriva acestei încercări”, a mai adăugat Netanyahu.

“Guvernul Libanez şi regimul Assad împart responsabilitatea pentru consecinţele atacurilor care vin de pe teritoriile lor împotriva Statului Israel. În toate aceste evenimente, misiunea noastră este să apărăm Statul Israel. Unica noastră consideraţie este securitatea Statului Israel şi cetăţenii acestuia. În acest fel am acţionat şi tot aşa vom continua să acţionăm”.

Continuaţi să citiţi detalii pe ŞtiriCreştine.ro