RO / RU

Devoţionalul zilei: “Întâlnind nevoi spirituale”

1,286 vizualizari

“Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile…”
Matei 28:19

Earth boy

Misiunea creştină este unică în schimbările agresive ale istoriei. Creştinismul în forma sa pură nu are nici un “topor pentru a sfărâma”, nici un sistem de promovare şi nici o motivaţie profitabilă. Misiunea sa este să “caute şi să mântuiască ce este pierdut” – Nimic mai mult, nimic mai puţin. Cuvintele “apostol” şi “misionar” înseamnă acelaşi lucru: “cel care este trimis.”
Cuvântul apostol vine din greacă; cuvântul misionar vine din latină.

Noul Testament este o carte a misiunilor. Evangheliile vorbesc despre realizările misionare ale Lui Isus, iar Faptele spun despre eforturile misionare ale apostolilor. Ucenicii au fost înaintaţi în lume prin puterea învierii, iar Evanghelia a avut impact asupra oamenilor din lume. Petru s-a dus la Lidia, Iope, Antiohia, Babilon şi Asia Mică. Ioan a fost în Samaria, Efes şi în oraşele din zona Mediterană. Tomas a călătorit în îndepărtata Indie. Pavel, egalul tuturor misionarilor timpurii, a folosit drumurile construite de Roma să ducă Evanghelia în tot Imperiul. Astăzi nevoia pentru misiune este mai mare decât oricând înainte! Lumea îşi micşorează volumul, dar creşte populaţia. Trăim într-o lume a credinţelor conflictuale şi confuze! Trăim într-o lume a problemelor complexe! Dar, mai important, trăim într-o lume cu nevoi spirituale alarmante.

Rugăciunea zilei:

Tată, ajută-mă să fiu o lumină în această lume a întunericului, gata pentru orice oportunitate de a împărtăşi dragostea Ta cu acei a căror nevoi spirituale sunt mari.

Sursa: Billy Graham.org

 

You may also like...