Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides

Ziua a 29-a – Ramadan 2015: “Namumba din Ghana”

Ramadan 2015  (33)Abdallah este unul din aproximativ 100 000 de oameni care se identifică ca fiind nanumba. Cu familia sa, trăiește capitala tradițională a grupului său etnic – Bimbilla, care este localizat în colțul sud-estic al regiunii de nord din Ghana.

Ca adevărat nanumba, Abdallah a fost crescut ca musulman. Totuși, în viața de zi cu zi animismul juca un rol la fel de semnificativ.

Întrebat de ce a devenit creștin, el își spune povestea cu un zâmbet, ”Pentru că am văzut lumina! Am văzut-o acum și apoi pentru mulți ani, o lumină indescriptibilă de pură. Era diferită de luminile pe care le-am văzut în conexiune cu vrăjitoria și spiritele rele! Într-o noapte în visul meu am văzut această lumină ridicându-se peste fiica mea. La scurt timp după, un pastor dintr-un trib înfrățit a venit la mine acasă și a invitat-o pe fiica mea să învețe la școala condusă de soția sa. Datorită visului am fost de acord. Ia-m dat voie chiar să ne spună ce a învățat în timpul timpului devoțional de la școală. În acel timp eram foarte bolnav. Într-o zi, directoarea s-a simțit condusă să se roage pentru rude bolnave ale elevilor ei. În acea dimineață în timp ce stăteam pe salteaua mea, dintr-o dată am văzut lumina și am fost vindecat instantaneu. Când fiica mea mi-a spus despre rugăciuni, am știut de unde a venit vindecarea mea. Am început să merg la biserică cu fiica mea. Pastorul și-a făcut timp să-mi explice Evanghelia și după câteva săptămâni fiica mea și cu mine ne-am încrezut în Isus ca fiind Domnul și Salvatorul.”

În acest colţ îndepărtat al acestei regiuni îndepărtate din vestul Africii, lumina Lui Isus strălucește ca o lumânare în întuneric.

CUM NE PUTEM RUGA?

  • Ca Dumnezeu să pregătească mai mulți nanumba pentru o întâlnire cu creștini.
  • Ca puținii creștini din Bimbilla (în principal muncitori din alte triburi) să dezvolte un zel de a duce Evanghelia și la ceilalţi oameni nanumba.
  • Pentru noi convertiți ca și Abdallah, ca ei să crească în credință și să devină martori curajoși.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro