Dările de seamă 2014: Uniunea Baptistă a făcut totalurile realizărilor şi agenda planurilor pentru 2015

4,987 vizualizari

DSC01252
În prima săptămână din decembrie, echipa Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice a făcut totalurile anului 2014 în cadrul întâlnirilor pe comunităţi pentru Dările de Seamă. În perioada, 2-5 decembrie, am colindat ţara din comunitate în comunitate, pentru a evalua lucrarea anului ce a trecut şi a planifica evenimentele pentru anul viitor.

Întâlnirile dărilor de seamă sunt momente de bucurie pentru rezultatele obţinute, amestecate cu regrete pentru restanţele înscrise. Prima întâlnire a fost în Comunitatea Bugeac, găzduită de biserica baptistă din satul Basarabeasca, păstorită de Ivan Secară. Miercuri, echipa uniunii s-a întâlnit cu slujitorii din Comunitatea Cahul în Biserica Baptistă din Colibaşi. Joi, am petrecut-o alături de Comunitatea de Nord şi Bălţi, în biserica “Betania” a capitalei de nord. Iar vineri am încheiat dările de seamă în biserica “Isus Salvatorul” din Chişinău, unde s-au adunat slujitorii din cinci comunităţi: Hînceşti, Căuşeni, Orhei, Transnistria şi Chişinău.

DSC01449

Rând pe rând, fiecare departament a prezentat realizările şi motivele de rugăciune pentru fiecare lucrare în parte. Igor Mordvinov a prezentat mărturii adunate de pe câmpul de misiune din călătoriile de scurtă durată, dar şi de la misionarii plecaţi în ţări străine pe termen lung. Vitalie Carabeţ a adus în prezentarea sa imagini din lucrarea cu tineretul şi binecuvântările adunate la Conferinţa Naţională din luna martie, unde au participat peste 2000 de tineri. Eugenia Podoleanu a făcut o trecere în revistă a lucrării cu surorile şi a prezentat noul ghid de studiu biblic pentru femei cu titlul: “Numele ei este femeie”. Administratorul şi responsabilul pentru Departamentul Social, Ion Groza a prezentat cele trei proiecte sociale în cadrul uniunii: Cadourile de Crăciun, Centrul pentru bătrâni Tabita şi proiectul de construcţie a Caselor de tip familial unde să se găzduiască copii din internatele care urmează să fie închise.

Fiecare prezentare a fost însoţită de motive de rugăciune şi planuri de viitor. În acest an la proiectele uniunii s-au mai adăugat câteva lucrări, care vin să motiveze comunitatea baptistă la mai multă implicare în societate şi la mobilizarea bisericilor, familiilor de credincioşi pentru o trăire autentică în Cristos. Printre noile proiecte se numără: lucrarea cu familiile, care va fi coordonată de diaconul bisericii “Betel”, Veaceslav Verenciuc şi proiectul “Dreptul la viaţă a copilului nenăscut”, iniţiat de Asociaţia “Pro-Familia” şi biserica “Buna Vestire” pastorită de Vasile Filat.

DSC01358

2015 – Anul Înnoirii

DSC01272Episcopul UBCEB, Ion Miron şi secretarul general, Nicolae Vozian au prezentat viziunea şi lucrările ce urmează să unească slujitorii şi bisericile pe care le păstoresc în anul 2015. Următorul an va fi dedicat activităţilor de renaştere, reînnoire spirituală în toată comunitatea baptistă. Pentru a realiza această viziune, se pregătesc o serie de evenimente, ce vor purta un caracter de creştere spirituală şi chemare la o relaţie vie cu Dumnezeu.

Cu aceiaşi tematică a fost tipărită Agenda cu planul de citire pentru anul viitor. Coperta acesteia prezintă un vas care a fost distrus, dar reparat de un meşter şi crăpăturile de altă dată, aurite cu aur. Nicolaei Vozian a explicat semnificaţia acestei ilustraţii:

DSC01477“Rădăcinile acestei istorioare se află în cultura japoneză. Un împărat nipon a trimis supuşii lui în China pentru a găsi o tehnică de a repara un set de vase foarte scumpe pentru el. Atunci cei responsabili de această poruncă au descoperit o metodă deosebită de lipi vasele sfărâmate. În vechime, unii restauratori de vase scumpe foloseau un clei de lemn pe care îl amestecau cu pulbere de aur. După restaurare, vasele căpătau o valoare dublă pentru că fisurile erau aurite. Anun înnoirii înseamnă restaurare spirituală şi vrem ca Dumnezeu să ne unească în pofida lucrurilor care ne divizează. Vrem ca orice factor care ne dezbină să dispară, să fim una în Cristos şi să emanăm bucuria mântuirii ca şi copii a lui Dumnezeu atât individual, cât şi ca biserică locală şi comunitate în întregime în ţara noastră”, a explicat secretarul general, Nicolae Vozian.

Cu mesajul adresat slujitorilor de episcopul UBCEB, Ion Miron şi planurile pentru anul 2015 şi imagini foto vom reveni în timpul apropiat. Urmăriţi site-ul Uniunii Baptiste pentru a fi la curent cu toate evenimentele ce se desfăşoară în comunitate şi pentru a fi la curent cu motivele de rugăciune ale frăţietăţii noastre.

You may also like...