Slides,  Ştiri interne,  Tineret. Anunțul evenimentelor

Tinerii din Comunitatea Hîncești au fost provocați la “Ascultare”

DSC09803Slujitorii şi tinerii din Comunitatea Baptistă din Hînceşti şi-au stabilit un obicei frumos, care tinde să se transforme într-o tradiţie. La fiecare două luni, pastorii şi tinerii din toată zona se adună într-o biserică la închinare şi părtăşie. Sâmbătă, 11 octombrie, au înscris în istoria comunităţii un nou eveniment frumos găzduit de biserica “Emanuel” din Cărpineni.

Peste o sută de tineri din toate localităţile au lăudat pe Domnul alături de formaţia „Ghetsimani” din satul Dancu şi au împărtăşit mărturii despre slujirile care le fac în bisericile locale. După momentul de închinare, pastorii comunităţii au cerut binecuvântarea Domnului asupra părtăşiei tinerilor şi s-au retras la şedinţa de lucru a Consiliului Comunităţii de Hînceşti.

Întâlnirea de tineret a fost o provocare şi o chemare la “Ascultare”. Liderul de tineret pe Comunitatea Hînceşti, Ion Burlacu ne-a împărtăşit semnificaţia provocării lansate azi tinerilor:

“Am ales să vorbim despre ascultare din cauza situaţiei care o avem în biserici. Constatăm că tinerii nu mai au răbdare să asculte de părinţi, să asculte de autorităţile pe care Dumnezeu le-a pus în viaţa lor. Pentru cei care nu au fost prezenţi la această conferinţă şi nu au auzit provocarea care le-am lansat-o, vreau să ştie că neascultarea aduce drept consecinţă depărtarea de har. De cealaltă parte, ascultarea este mijlocul prin care ne apropiem de Dumnezeu şi de dragostea Lui eternă. Prin ascultare putem primi binecuvântările lui Dumnezeu, care ne pot face fericiţi”, a explicat liderul de tineret, Ion Burlacu.

Cu o provocare la slujire a venit liderul lucrării Sociale din cadrul Departamentului Tineret al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), Alexandru Catană. Acesta a prezentat slujirea pe care o face în localitatea natală, oraşul Rezina, motivând tinerii să iubească pe Dumnezeul lor prin fapte bune.

“Nu poţi să iubeşti pe Dumnezeul tău fără să slujeşti oamenii de lângă tine. Săracii, orfanii, bătrânii, flămânzii îi avem doar aici pe pământ. În cer nu vom avea aceste categorii de persoane şi atunci nu îi vei mai putea sluji. Vă provoc să vă iubiţi ţara, să vă iubiţi oraşul, satul, să Îl iubiţi pe Dumnezeu prin faptele voastre bune”, a provocat Alexandru Catană tinerii din Comunitatea Hânceşti.

Vorbitorul de bază invitat la părtăşia tinerilor din comunitate a fost pastorul bisericii “Isus Salvatorul” şi ex-episcopul UBCEB, Valeriu Ghileţchi. În mesajul adresat tinerilor, fratele Valeriu a provocat tinerii să trăiască ca nişte vulturi. Citând pasajul din Isaia 40:31, care face o comparaţie cu viaţa unui vultur, predicatorul a încurajat tinerii să trăiască ca niște vulturi:

“Ca să fii un vultur care îşi înnoieşte mereu puterea, aleargă şi nu oboseşte, umblă şi nu osteneşte, trebuie să te naşti din nou ca vultur. Ca să înveţi să zbori ca un vultur, trebuie să trăieşti printre vulturi. Şi ca să ajungi să trăieşti ca un vultur, trebuie să simţi direcţia, călăuzirea Duhului Sfânt prin Cuvântul Său aşa cum un vultur pluteşte dus de curentul vântului”, a explicat tinerilor pastorul Valeriu Ghileţchi.

După o pauză de prânz, tinerii din comunitatea şi-au încercat cunoştinţele în cadrul tradiţionalului concurs biblic care se organizează la întâlnirile pe comunitate. De această dată subiectul concursului a fost cartea Iona. Primele trei locuri au fost câştigate de tinerii din satele Voinescu, Hîrtop şi Dancu.

Următoarea conferinţă de tineret se va desfăşura pe 13 decembrie şi va fi găzduită de biserica din Tălăieşti. Pentru următorul concurs, tinerii din comunitatea Hînceşti vor studia Epistola Sobornicească a lui Iacov.

În următoarele zile vom reveni cu o Galerie FOTO de la acest eveniment.