RO / RU

Prima conferinţă naţională de instruire pentru profesorii de şcoală duminicală: „Copiii şi misiunea”

2,442 vizualizari

DSC_0111Copii de azi sunt Biserica de mâine. Ceea ce educăm acum în copii, vom avea în societatea de mâine. Pornind de la această idee, Uniunea Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste din Republica Moldova a organizat prima conferinţă naţională de instruire pentru profesorii de şcoală duminicală cu genericul „Copii şi misiunea. Învaţă pe copil calea…”.

Evenimentul găzduit de biserica „Isus Salvatorul” a adunat peste 180 de persoane. Profesorii de şcoală duminicală au fost încâtaţi de această idee şi s-au bucurat de un schimb de experienţă inedit.

Scopul evenimentul a urmărit motivarea profesorilor de şcoală duminicală să educe în copii de azi, misionarii de mâine.

DSC_0046„Această lucrare este la început în cadrul uniunii baptiste. Este pentru prima dată când organizăm la nivel de uniune un eveniment de  instruire pentru profesorii de şcoală duminicală. Ne-am adunat cu scopul de a forma o viziune comună în lucrarea cu copii la nivel naţional. Am încercat să definim împreună cum să facem o viziune şi cum să o punem în aplicare. Totodată, ne-am dorit să încurajăm profesorii de şcoală duminicală prin acest eveniment şi să facilităm instruirea şi schimbul de experienţă în lucrarea cu copii. Am văzut zâmbete şi satisfacţie pe chipurile lor. Cred că acest eveniment a fost un succes şi ne rugăm să fie doar un start pe care să îl transformăm într-o tradiţie” a spus organizatorul evenimentului, secretarul general UBCEB, Nicolai Vozian.

 În acelaşi context, coordonatorul departamentului Mobilizarea Bisericilor la Misiune (MBM), Igor Mordvinov ne-a spus:  „Dacă vorbim copiilor astăzi despre misiune, dacă copii astăzi se vor ruga pentru misionari sau pentru copii din Africa, atunci când ei vor ajunge maturi, va fi mai uşor să îi chemăm la misiune”, a punctat Igor Mordvinov.

Speakerii evenimentului au împărtăşit experienţe şi strategii deja testate în lucrarea cu copii.

Elena Vinokurov, a împărtăşit experienţa ei de misionar pe pământul Africii. Timp de zece ani, misionara originară din Republica Moldova, a slujit printre tribul Avatimi din Ghanna, Africa. Atunci când au ajuns printre oamenii din acest trib, a început lucrarea cu copii. Alături de echipa de misionari cu care a plecat, au învăţat limba băştinaşilor, au făcut alfabetul tribului şi au tradus broşuri cu mesaj biblic. La moment lucrează la traducerea Noului Testament.

Elena Vinokurov a adus cu ea din Africa 250 de fotografii de ale copiilor pe care îi cunoaşte personal. Fiecare poză prezintă un card de rugăciune pentru un copil foarte sărac din Ghanna,  cu numele şi vârsta acelui copil. Misionara a provocat profesorii de şcoală duminicală să ia câte o poză pentru copii din bisericile lor şi să îi provoace să se roage pentru copii săraci din Africa. Prin acest lanţ de rugăciune, copii învaţă să fie mulţumitori, pentru tot ce au ei, învaţă să dăruiască pentru copii din Africa, iar atunci când vor creşte mari ar putea fi misionarii care vor merge la copii din Ghanna.

Directorul şcolii duminicale al bisericii „Betania”, Valentina Belciuc a împărtăşit experienţa lor inedită de a întipări vizual adevărurile Biblice în mintea copiilor. „După studierea mai multor istorioare Biblice, cu toată echipa de profesori a şcolii duminicale am organizat o excursie prin pădure. Am numit-o „Călătoria Biblică” şi pe tot traseul copii întâlneau personaje Biblice din povestioarele pe care le-au studiat în cursul anului la şcoala duminicală. A fost o experienţă inedită, atât pentru copii, cât şi pentru profesori”, a spus sora Valentina Belciuc.

La eveniment au participat şi Organizaţii Creştine, care au venit cu oferte de materiale de lucru cu copii. Printre acestea se numără: AMEC, Precept Ministries, Liga Biblică şi alţii. Fiecare şi-a prezentat proiectele şi materialele disponibile pentru a transmite mai eficient mesajul Biblic copiilor de azi, misionarilor de mâine.

Întâlnirile pentru profesorii şcolii duminicale vor deveni o tradiţie bianuală. Următorul eveniment pentru profesorii de şcoală duminicală va avea loc în toamnă la început de an şcolar. Pe viitor UBCEB intenţionează să organizeze asemenea conferinţe de instruire în fiecare toamnă şi în fiecare primăvară.

You may also like...