S-a desfășurat Conferința regională a surorilor din regiunea Bălți

1,061 vizualizari

La data de 16 ianuarie, s-a desfășurat o întâlnire regională a surorilor în cadrul bisericii „Covceg” din Bălți. Peste 90 de femei s-au adunat pentru a reflecta asupra chemării și destinului soției de slujitor.

Slujitorul responsabil pentru bisericile din raionul Bălți, Petru Legcun s-a adresat publicului printr-un discurs de bun-venit. El le-a încurajat pe surori spunând că pentru Dumnezeu nu există oameni neimportanți și chiar dacă lucrarea noastră pare mică, suntem valoroși în fața Domnului.

Vorbitorii principali ai evenimentului au fost: secretarul UBCEB RM, Ion Miron și Eugenia Podoleanu, responsabilă pe departamentul Surorilor din cadrul Uniunii.

Sora Eugenia a vorbit la tema „Un martor secret, dar vizibil”, făcând referire la aspectul soției unui slujitor. Aspectul unei persoane este în mare parte rezultatul manifestării lumii sale interioare. Îmbrăcămintea indică starea materială, valorile, starea spirituală a unei persoane. Sora Eugenia le-a îndemnat pe surorile prezente ca acestea să manifeste evlavie în înfățișarea și îmbrăcămintea lor, smerenie, respect de sine și să facă acest lucru în așa fel încât să demonstreze statutul de copil al lui Dumnezeu.

În sprijinul acestui fapt, Inna Polevaia și-a împărtășit mărturia. Ea a vorbit despre cum prin bunătatea, sociabilitatea, loialitatea, grija și rugăciunile lor, două femei i-au schimbat viața pentru totdeauna. Sora Inna ne-a îndemnat să trăim cu evlavie, pentru că, fie că ne dăm seama sau nu, însă noi lăsăm o amprentă și asupra altor vieți.

 

Mărturiile soțiilor slujitorilor au fost o binecuvântare specială. Sora Valentina (soția fratelui Ion Miron) a împărtășit din experiența sa despre viața în căsătorie și despre modul în care Dumnezeu i-a condus prin dificultăți și le-a binecuvântat familia.

 

 

Sora Ludmila (soția fratelui Petru Mihalciuc) a vorbit despre cum ascultarea de Dumnezeu și de soț duce la binecuvântări uimitoare în viață.

 

 

 

Fratele Ion Miron, bazându-se pe textul din Efeseni 4:25-32, a dezvăluit tema frumuseții interioare a soției unui slujitor. Interiorul nu este secret, el devine evident în cuvinte și fapte, așa că trebuie să ne lucrăm caracterul și abilitatea noastră de a relaționa cu ceilalți. Pe baza a ceea ce a citit, fratele Ion a împărtășit cinci reguli pentru dezvoltarea relațiilor familiale și bisericești:

– pentru a nu pierde încrederea – trebuie să ne spunem adevărul unul altuia;

– îmblânzește furia și împacă-te, pentru a nu da loc diavolului în relația familiei;

– fii sincer în motive și nu folosi punctele slabe ale celuilalt împotriva lui;

– folosiți în comunicarea zilnică doar cuvinte frumoase, bune și amabile;

– iertarea.

Într-un cadru informal, surorile au putut discuta cu ușurință despre lumea interioară și despre înfățișarea unei femei creștine, au împărtășit experiențe de viață, s-au motivat reciproc și s-au rugat împreună. Prin aceste conferințe cu scop de ucenicie, surorile sunt încurajate și motivate să trăiască după exemplul lui Hristos, să fie tari în rugăciune și să investească în Împărăția cerească. Slăvit să fie Dumnezeu prin aceste evenimente menite să-i apropie pe copiii Lui.

You may also like...