RO / RU

Vlad Lecari este noul păstor ordinat în biserica din satul Coteala

3,393 vizualizari

13Ultima duminică din octombrie, va rămâne ca un stâlp de aducere aminte în biserica din satul Coteala, raionul Edineţ. La 27 octombrie, Vlad Lecari a fost ordinat la slujirea de pastor. Evenimentul a fost o adevărată sărbătoare, plină de soare, bucurie şi mulţi oaspeţi .

Serviciul de ordinare a fost oficiat de episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste, Ion Miron, pastorul responsabil pentru comunitatea de nord, Ghenadie Bulgari şi pastorii Iurie Bostan şi Andrei Luca.

Atmosfera de sărbătoare a fost dominată de laudă şi închinare, dar şi de timpul frumos de afară. Pe lângă mesajele şi sfaturile aduse de pastori noului coleg de slujbă, fraţi şi surori au adus laudă prin cântare Dumnezeului Prea Înalt pentru bunătatea Lui. El este de fapt cel care uneşte oamenii laolaltă şi contribuie la bucuria acestora prin prezenţa Lui.

Potrivit fratelui Ghenadie Bulgari, această zi a fost un mare dar de la Dumnezeu: „Această zi a fost un cadou de la Dumnezeu, o zi de octombrie atât de caldă, liniştită şi însorită încât aveam impresia că e vară afară. Acest lucru nu poate fi cumpărat, doar primit în dar de la Dumnezeu şi îi mulţumim Lui pentru acest dar frumos.”

După rugăciune de binecuvântare a fratelui Vlad Lecari la noua slujbă în ogorul Evangheliei, rând pe rând cei prezenţi i-au adus mesaje de felicitare şi încurajare. Sărbătoarea s-a încheiat la o masă de dragoste. Chiar dacă participarea la această părtăşie a necesitat un efort, tineri şi bătrâni, copii şi maturi au mers mai bine de 500 de metri pe jos de la adunare, ca să petreacă timp în părtăşie.

Pe lângă bucuria că satul Coteala va avea un slujitor, această zi a fost o mare sărbătoare pentru suflet.

Rugaţi-vă pentru această localitate, pentru pastorul nou ordinat şi pentru familia lui.

 

You may also like...