RO / RU

În memoriam…

892 vizualizari

zmnB2aCE_iELa 20 octombrie 2013, după 57 de ani de viață, Domnul a chemat în veșnicie pastorul responsabil al bisericii „Betania” din oraşul Bălţi, Valeriu Pîslari.

S-a născut într-o familie de credincioşi la 22 august 1957. La vârsta de 22 de ani alege pe Domnul Isus ca mântuitor, iar în iunie 1989 încheie un legământ în apa botezului. Începe slujirea de predicator în anul 1993 în cadrul campaniilor de evanghelizare prin filmele: „Isus”; „Ioan”, „Crucea şi pumnalul” în satele şi oraşele din nordul Moldovei. Această activitate a devenit nu doar o slujire, dar o parte integrantă din viaţa pastorului Valeriu Pîslari. În consecinţă, această pasiune orientată spre evanghelizare, a transmis-o întregii biserici „Betania”, pe care o păstorea.

Este ordinat la slujirea de diacon al bisericii „Betania” la 17 mai 1998. Din 14 iulie 2000 este ales pastorul responsabil de evanghelizare a aceleiaşi biserici. În perioada anilor 2001-2002 contribue la formarea şi plantarea bisericii „Covceg” din Bălţi. În 2005 este ales pastorul responsabil al bisericii „Betania” rol pe care l-a exercitat până la acest moment.

Una din calităţile mereu manifestate în slujirea lui au fost credincioşia şi dedicarea. Mesajele lui explicau adevăruri profunde din Sfintele Scripturi. Datorită mesajelor lui profunde şi slujirii prin filmul „Isus” mulţi oameni au primit pe Domnul Isus ca mântuitor, căpătând iertarea şi viaţa veşnică.

Se căsătoreşte cu Elena Lasii la 28 martie 1980. Căsnicia lor a fost binecuvântată cu 8 copii, majoritatea dintre ei fiind deja căsătoriţi. Împreună au 13 nepoţi.

Creştinii din comunitatea baptistă plâng alături de familie şi se roagă pentru ca Dumnezeu să mângâie inima mamei, sorei, soţiei Elena, copiilor şi nepoţilor , dar şi a fraţilor şi surorilor îndureraţi de plecarea lui neaşteptată în veşnicii.

Serviciul funerar va avea loc joi, 24 octombrie 2013, la ora 10:00 în incinta bisericii „Betania”.

  

You may also like...