Ştiri interne

230 de tineri au ales o săptămână fără facebook

FACE TO FACE - FRONT LOGORețelele de socializare ne oferă oportunităţi fără limite, dar şi multe dezavantaje. Liderii spirituali ai Comunităţii Cahul, Mihai Caraivan şi Gelu Ciorna au lansat tinerilor o provocare, o săptămână în tabără fără Facebook, fără Odnoklasniki. În perioada, 27-31 august peste 230 de tineri au ales să înveţe cum să stea faţă în faţă cu sine însuşi, faţă în faţă cu părinţii, faţă în faţă cu prietenii, colegii şi cel mai important faţă în faţă cu Dumnezeu.

În deschiderea taberei, pastorul şi scriitorul, Viorel Iuga a învăţat tinerii lecţia unei mame dată fiului său, împăratul Lemuel inspirată din Proverbe 31. În mesajul său pentru tineri, Viorel Iuga a îndemnat tinerii să urmeze sfaturile mamei şi să nu uite că:

–          Sunt valoroşi în ochii lui Dumnezeu

–          Să nu se îmbete de vin

–          Să nu îşi dea vlaga trupului lor femeilor

Motto-ul taberei inspirat de la Efeseni 2:8-10 şi a încurajat tinerii să trăiască: „Prin har, Prin Credinţă, pentru un scop”!

Alături de vorbitorii invitaţi şi liderii de echipe, tinerii au căutat răspunsuri la întrebări esenţiale precum: Care este scopul meu pe pământ? Cum să mă port în lumea aceasta cu prietenii, colegii? Ce este binele şi răul? Cum trebuie să mă comport cu cei de sex opus? Cum trebuie să fie relaţia mea cu părinţii, Dumnezeu şi Biserica?

La încheierea taberei peste 20 de tineri şi-au predat viaţa Domnului Isus la chemarea la pocăinţă.

Evenimentul a fost desfăşurat cu suportul financiar al echipei de misiune formată din moldoveni şi români stabiliţi în SUA, membri ai bisericii „Highlands Comunity Curch” din Renton, Washington. Echipa din SUA a fost condusă de pastorul bisericii din Renton, Simi Bilţi. Pentru ca să ofere o săptămână frumoasă în tabără tinerilor din Republica Moldova, echipa de misiune formată din 9 persoane au lucrat în zilele de odihnă, au vopsit case, au tăiat iarba, au spălat maşini şi alte lucrări pentru a achita taxa pentru tabără şi aduna bani de bilet.DSC07199

Taberele de odihnă pentru tinerii din toată Comunitatea Cahul devine o tradiţie. Pentru al treilea an, liderii de tineret ai comunităţii aduc într-un cadru prielnic pentru odihnă, dar şi evanghelizare şi creştere spirituală tinerii din biserică şi prietenii acestora pentru a creşte noua generaţie în teamă faţă de Domnul Isus. Scopul acestor tabere este de ai aduce împreună şi de a le oferi oportunitatea să îşi creeze noi relaţii, prieteni, dar şi de ai pune faţă în faţă cu Dumnezeu.