Galerie Foto,  Slides,  Ştiri interne

Sărbătoare Nou Testamentală în Biserica mamă “Betel” şi Biserica fiică “Gheţsimani” din Chişinău (FOTO)

DSC0116

Prima duminică din luna iulie a fost o zi specială de sărbătoare pentru Bisericile “Betel” şi “Gheţsimani” din Chişinău. Pe lângă împărtăşirea la Cina Domnului, cei răscumpăraţi au avut bucuria de a primi noi membri în familia lor prin botezul Nou Testamental.

22 de persoane, 16 din Biserica mamă “Betel” şi 6 din Biserica fiică “Gheţsimani” au încheiat un nou legământ, mărturisind că au ales să continue drumul vieţii de mână cu Domnul Isus – cel care s-a născut, a murit şi a înviat ca să ne dea în dar iertarea păcatelor şi moştenirea veşnică.

Totodată, pentru prima dată, cei 22 de noi convertiţi au participat alături de membrii celor două Biserici la Masa Domnului, comemorând moartea şi suferinţele Domnului Isus pentru răscumpărarea noastră prin împărtăşirea cu pâinea şi vinul.

DSC0028

Atmosfera de sărbătoare a fost alimentată cu multă hrană spirituală. Cu mesaje din partea Domnului au venit pastorul Bisericii “Betel”, Anton Plăcintă, care a oficiat şi serviciul de botez şi pastorul Bisericii “Gheţsimani”, Alexandru Goncearuc.

DSC0098

În programul de mărturii şi laudă şi închinare s-au implicat atât cei noi convertiţi, cât şi membri din cele două Biserici. Corul Bisericii “Betel” a slujit cu un program de muzică înălţător, aducând inimile în stare de închinare şi reverenţă în faţa Domnului.

DSC0024

Pastorul Bisericii “Gheţsimani” şi episcopul adjunct al UBCEB, Alexandru Goncearuc ne-a împărtăşit o mărturie foarte frumoasă.

“La acest botez am trăit o experienţă unică. Câţiva ani în urmă am mers să slujim prin evanghelizare într-o închisoare. Acolo am cunoscut un tânăr care şi-a deschis inima pentru Domnul Isus. Eliberat din închisoare şi din robia păcatului, acesta s-a căsătorit în Domnul şi a crescut copii pentru Domnul. La această sărbătoare Nou Testamentală fiica lui a mărturisit în apa botezului că vrea să Îl urmeze pe Domnul Isus toată viaţa ei. Este un sentiment măreţ de bucurie care nu poate fi descris în cuvinte. Lucrarea lui Dumnezeu este fascinantă şi întrece orice creativitate”, ne-a declarat Alexandru Goncearuc.

DSC0135

De cealaltă parte, Anton Plăcintă ne-a împărtăşit că: “Pentru mine persoanal botezul Nou Testamental este o sărbătoare a bucuriei şi o confirmare a faptului că Dumnezeu lucrează şi în zilele noastre. Că slujirea noastră ca păstori şi Cuvântul pe care îl vestim atinge inimile oamenilor şi mai schimbă vieţi. Încă o mare bucurie este faptul că cea mai mare parte dintre cei 22 sunt copii care au moştenit credinţa de la părinţii lor şi au ales să o păzească şi în viaţa lor personală cu acelaşi zel şi dragoste faţă de Domnul Isus. Este o bucurie enormă să îţi vezi copii ajunşi la maturitate, când aleg să mărturisească public că Domnul Isus este Dumnezeul lor”, ne-a împărtăşit pastorul Bisericii “Betel”, Anton Plăcintă.

DSC0145

Fiecare membru nou în familiile “Betel” şi “Gheţsimani” au primit în dar câte o Enciclopedie Biblică, un certificat de membru cu fotografia lor în babtisier şi un buchet de flori.

DSC0076

Biserica Baptistă “Betel” este prima Biserica Baptistă din oraşul Chişinău din care s-au născut alte patru Biserici: “Isus Salvatorul”, “Gheţsimani”, “Emanuel” şi “Betania”. Biserica “Gheţsimani” s-a născut în anul 1992, pornind la drum pe calea credinţei cu un grup de doar 25 de persoane care locuiau în zona sectorului Botanica. Naşterea Bisericii “Gheţsimani” a avut loc în urma aglomerării cu numărul de credincioşi şi lipsa de spaţiu în clădirea Bisericii “Betel”. Odată cu perestroica şi deschiderea oportunităţilor pentru răspândirea Evangheliei, clădirea de la Poşta Veche a devenit neîncăpătoare, iar Alexandru Goncearuc a fost delegat să planteze o nouă Biserică.

Sursa FOTO: Bethel.md