Ştiri externe

Ion Miron a participat la întâlnirea on-line a EBF

Secretarul executiv al Uniunii Bisericilor CEB din Republica Moldova, Ion Miron, a participat la reuniunea online a Federației Baptiste Europene (EBF), care a avut loc pe 9 aprilie 2020. Printre reprezentanții uniunilor CEB se aflau slujitori din Ucraina, Rusia, Estonia, Belarus, Armenia și Georgia.

La întâlnire au participat și președintele EBF, Meego Remmel, vicepreședintele Stefan Gisiger, secretarul general Tony Peck și alții.

Tony Peck a vorbit despre caracteristicile și specificul slujirii pe timp de pandemie. Ca și în altă parte, în cadrul EBF, comunicarea și sprijinul dintre slujitori se realizează prin corespondență și desfășurarea reuniunilor online.

 

Ion Miron a transmis salutări de la bisericile Moldovei și a vorbit despre modul în care serviciile divine din biserici sunt ținute pe timp de pandemie. Totodată, ceilalți participanți la întâlnirea online au împărtășit experiența lor de slujire în carantină în propria țară și au împărtășit nevoile urgente de rugăciune.

În cadrul reuniunii online, au fost ridicate o serie de probleme organizaționale și financiare, în special, s-a discutat despre organizarea ședinței EBF în septembrie la Sankt Petersburg. De asemenea, a putut fi remarcat faptul că toți slujitorii care se aflau la conferința online se confruntau cu mari provocări și fiecare dintre cei prezenți au acceptat, de bunăvoie, să se sprijine reciproc în rugăciune.

Următoarea întâlnire în același format este programată pentru luna mai.