O altă ședință a Consiliului Uniunii a avut loc pe 21 noiembrie la biserica Betel din Chișinău. La întâlnire au participat aproximativ 40 de pastori ai consiliilor regionale, precum și episcopul și adjuncții săi.
Prima parte a sesiunii a fost dedicată meditației la Cuvântul lui Dumnezeu și rugăciunii. Pastorul responsabil pentru regiunea Cahul, Andrei Ciobanu a citit cuvintele de la 1 Cor. 1: 1-12 și a menționat că Pavel îi numește pe corinteni sfinți, în ciuda bisericii interne și a problemelor personale. Neaprobând păcatele, Pavel subliniază statutul spiritual al Corintenilor înaintea Domnului.
“O persoană spirituală este una care se naște din nou prin Duhul Sfânt, este o persoană care trăiește o viață spirituală, cântă cântece spirituale, se roagă cu rugăciunea spirituală, produce roadele Duhului, care sunt descrise în Galateni capitolul 6”, a spus pastorul Andrei Ciobanu.
După rugăciune, slujitorii au analizat conferința „Ucenicia în viața unui slujitor”. Observând nivelul ridicat de organizare a acestui eveniment și rapoartele instructive aprofundate, frații și-au exprimat dorința de a organiza conferințe similare și în raioane, ceea ce va face posibilă invitația unui număr mai mare de participanți.
Episcopul Uniunii Bisericilor Baptiste Nicolae Vozian a propus declararea anului 2020 – Anul familiei. Potrivit lui fratele Nicolae, subiectul valorilor familiei este deosebit de relevant pe fondul unui număr tot mai mare de divorțuri și avansarea din vest a așa-numitelor „libertăți” care încalcă instituția familiei creată de către Dumnezeu. Consiliul a susținut în unanimitate această propunere. Astfel, anul viitor vor avea loc o serie de evenimente la nivel de biserică și uniune dedicate temei familiei în lumina Bibliei.
Secretarul executiv al Uniunii Bisericilor Baptiste, Ion Miron, a informat Consiliul despre situația din Centrul Spiritual, care se construiește în apropierea satului Bălțata din apropierea Chișinău. Potrivit fratelui Ion, pe lângă cele trei case de copii de tip familial, care au deja 21 de copii adoptivi, în centru au fost construite încă trei case misionare, care pot găzdui aproximativ 150 de persoane. Până la sfârșitul anului, este prevăzută finalizarea construcției bucătăriei și a cantinei, precum și a fântânilor pentru producția de apă arteziană.
Fratele Ion Miron a vorbit despre modul în care se dezvoltă proiectul pentru construcția de orfelinate de tip familial, care este susținută de Fundația “Pod spre viață”. Până în prezent, în Moldova au fost construite 48 de case de copii, în care trăiesc aproximativ 250 de copii cu părinții adoptivi. Până la sfârșitul anului, este planificată finalizarea construcției unei alte case.
În cadrul ședinței Consiliului, datele întâlnirilor de raportare pe regiuni au fost aprobate:
- 10 decembrie – Regiunea transnistreană;
- 11 decembrie – Regiunile Nord și Bălți;
- 12 decembrie – Raionul Cahul și Bugeac;
- 13 decembrie – Chișinău, Hîncești, Orhei și Căușeni.
În cadrul ședinței a fost prezentat noul pastor al bisericii “Betel” – Alexandru Miron, care a fost binecuvântat în această funcție pe 17 noiembrie. Episcopul Nicolai Vozian a cerut în special să ne rugăm pentru familia fratelui Alexandru: fiul său de cinci ani este grav bolnav. Acum este cu mama sa în Turcia, unde se află în curs de reabilitare după îndepărtarea unei tumori la creier.
Următoarea întâlnire a Consiliului Uniunii este programată să aibă loc în primăvara anului 2020.