Slides,  Ştiri interne

Pentru viitorul orfanilor – în Republica Moldova a fost deschisă cea de-a 46 CCTF

În Republica Moldova continuă proiectul de construire a caselor de copii de tip familial (CCTF), inițiat câțiva ani în urmă cu suportul fundației “Pod spre viață”. Pe 18 octombrie, o altă casă de copii a fost deschisă în satul Rujnița, raionul Ocnița.

La întâlnirea solemnă dedicată acestui eveniment au luat parte reprezentanții serviciului de asistență socială, locuitorii satului, pastorii din bisericile înconjurătoare, de asemenea și președintele Fundației “Pod spre viață”-  Waldemar Shredder. Vorbind în fața celor prezenți, fratele Waldemar a transmis salutări de la fondatorul fundației Johannes Hemmerling, dar și a împărtășit celorlalți cum el a crescut fără tată și cât de complicată a fost calea lui spre Dumnezeu.

“Îmi doresc ca sufletele copiilor, uneori distruse fiind, să se îngrămădească aici, ca niște pârâie, să crească, să învie și să se întărească, iar de aici ca un râu furtunos de binecuvântări să pătrundă în societate. Ei să devină cetățeni destoinici ai Republicii Moldova și cetățeni ai Cerului” – a menționat Waldemar Shredder.
Sluijirea în noua casă de copii, a fost acceptată de către tânăra familie Aftinescu, care în ultima perioadă locuia în Chișinău. Ruvim și Milena au deja 2 copii: Laura (4 ani) și Arina (10 luni). Dragostea pentru copii și Dumnezeu i-a dus la hotărârea nu cea mai ușoară – de a pleca din capitală într-un sat mai depărtat ca să slujească orfanilor.

Îndrumarea pentru familia Aftinescu a fost citită de către pastorul Alexandru Poleșuk, după care a fost înfăptuită rugăciunea de binecuvântare. La sfârșitul întâlnirii coordinatorul proiectului de construire a CCTF în Moldova, pastorul Nicolai Plukci, a mulțumit sincer celor care au luat parte la construirea acestei case de copii. Fratele Nicolai a accentuat în mod deosebit implicarea păstorului bisericii locale Alexandru Aftinescu, care în pofida faptului că este ocupat cu slujirea și construirea paralelă a Casei de rugăciuni, aproape în fiecare zi a ajutat la organizarea lucrului pentru construcție.


După ce familiei care va trăi aici i-a fost înmânată o cheie simbolică și ulterior a fost tăiată panglica, fiecare doritor a putut intra înăuntru ca să vadă cât de confortabile și spațioase sunt camerele din casa construită.


Remarcabil e faptul că casa CCTF se află lângă Casa de rugăciune ce se construiește. Prin aceasta se remarcă o binecuvântare dublă. Pe de o parte familia Aftinescu, care va locui aici, va putea să aibă grijă de Casa Domnului și pe de altă parte – copiii care vor fi adăpostiți de CCTF vor avea ocazia de a crește și de a se dezvolta spiritual în familia Domnului.


Importanța acestui eveniment nu constă doar în ceea că încă 10-12 copii vor primi șansa de a avea o familie aici pe pământ și una spirituală. Binecuvântarea acestui proiect îngăduit de Domnul pentru a avea grijă de orfani este că se deplasează spre hotarele de nord ale țării. Până acum construcția și deschiderea CCTF se realiza în mare parte în regiunile din Centrul și Estul țării.
Pentru comparație: în raionul Cahul sunt deschise 13 CCTF, pe când la Nord – sunt doar două case de copii. Din spusele coordinatorului acestui proiect Nikolai Plukci, fundația “Pod prin viață” este pregătită ca și la Nordul Moldovei să fie construite mai multe case de copii. Dar problema e în ceea că nu mereu familiile de creștini sunt gata să răspundă și să se dedice acestei slujiri. Și de aceea trebuie să ne rugăm și să ascultăm de chemarea Domnului.