«Domnul are trebuință de el»: 14 misionari vor ajunge mai rapid pe câmpul de misiune unde slujesc

1,485 vizualizari

La biserica „Isus Salvatorul” din Chișinău a avut loc o întâlnire a misionarilor, unde 14 slujitori au avut parte de o surpriză frumoasă. Fiecare dintre ei au primit în dar câte o motocicletă cu care să se deplaseze către locurile unde slujesc ca și misionari. Acest moment a adus aminte de intrarea Domnului Isus în Ierusalim, când ucenicii căutau un mijloc de transport pentru El. „Domnul are trebuință de el” — i-au spus stăpânului măgărușului pe care Isus a intrat în oraș. (Luca 19:34). Făcută în numele Domnului, această donație are menirea să ajute la vestirea Evangheliei în mai multe sate. Unul dintre beneficiari a spus „Motocicleta este un mijloc de transport modest, econom și eficient, poți să mergi cu ea și pe drumuri de țară”.

Întâlnirea a început în mod tradițional cu un mesaj din Biblie, 1 Timotei 1:1-5, adus de fratele Ion Miron, secretarul UBCEB. Fratele Ion a subliniat faptul că fiecare slujire este o chemare din partea lui Dumnezeu. „Încredințarea că Domnul te-a pus într-un loc anumit, la vremea potrivită, îți dă putere să treci peste greutăți și încercări, și te ajută să-I rămâi credincios Lui”.

După rugăciunea ex-președintelui Asociației Baptiste Slave Coasta Pacificului, Veaceslav Țvirinko, a urmat prezentarea temei principale „Influența relațiilor în slujire”. Fratele Veaceslav a reiterat faptul că comunicarea este instrumentul cel mai important în slujirea păstorilor și misionarilor.

După partea teoretică, misionarii au discutat în grupuri despre impedimentele ce apar în procesul de comunicare. Printre cele mai frecvente cauze se regăsesc: incapabilitatea de a asculta, neglijarea, lipsa timpului, mândria, supărarea, lipsa subiecte de discuție.

După pauza de prânz, 14 motociclete au fost înmânate misionarilor care fac naveta în satele vecine pentru a vesti Evanghelia și a planta biserici. Organizatorii au avut grijă ca fiecare motocicletă să aibă toate documentele necesare: asigurarea obligatorie, revizia tehnică și pașaportul, de asemenea și numărul de înmatriculare.

Această acțiune de caritate a fost posibilă datorită colaborării cu Uniunea Evanghelică Slavonă (CEO), a cărei oficiu se află în Marea Britanie. Anul acesta, Uniunea Evanghelică Slavonă împlinește 25 de ani de activitate în Republica Moldova. Pe parcursul acestor ani, sute de misionari și pastori au învățat la Școala de Misiune din orașul Bălți, au fost cumpărate și reconstruite sau construite zeci de biserici, peste 50 de misionari au primit în dar câte o motocicletă, iar mulți dintre ei sunt susținuți financiar în privința cheltuielilor de combustibil. De asemenea, această Uniune a avut diverse proiecte de ajutorare a văduvelor și orfanilor din casele de copii.

Mai multe evenimente dedicate aniversării a 25 de ani de slujire a Uniunii Evanghelice Slavone în Moldova vor avea loc în perioada 24-25 noiembrie, la Biserica „Betania” din orașul Bălți. Vor fi invitați atât colaboratorii Uniunii, cât și aproximativ 100 de foști student ai Școlii de misiune. De asemenea, vor fi prezenți și frații din conducerea Uniunii Bisericilor Creștine Evaghelice Baptiste din Moldova.

You may also like...