RO / RU

14 pastori l-au binecuvântat pe fratele Andrei Nicolai în slujirea sa pastorală din orașul Călărași

2,099 vizualizari

Pe data de 11 septembrie, 14 pastori au luat parte la serviciul de sărbătoare ce avut loc în Biserica “Învierea și viața” din orașul Călărași. Motivul sărbătorii a fost ordinarea fratelui Andrei Nicolai în slujba de pastor al bisericii. Numărul total de persoane care au luat cuvântul în cadrul serviciului divin, ce a durat mai mult de 3 ore, a fost de 19 persoane. Un adevărat record!

1

De asemenea, cu un cuvânt de felicitare a venit și primarul orașului Călărași- Nicolai Melnic, Gheorghe Stratan, șeful Inspectoratului de Poliție și Nicolai Steclari, șeful Secției Situații Excepționale Călărași. Îmbucurător a fost faptul că domnul Steclari nu a venit singur, ci însoțit de mai mulți colaboratori ai secției cu care fratele nostru, Andrei Nicolai, a reușit să lege niște relații de prietenie. Deseori, fratele Nicolai a purtat discuții cu colectivul respectiv despre “Salvatorul Nr.1”, care este Isus Cristos.

2

În Casa de Rugăciune, pe lângă mesajele de felicitare și sfaturile prețioase, au răsunat imnuri și cântări de laudă cântate de corul Bisericii “Emanuel” din Strășeni.

3

Ca mesaj de încurajare și îndrumare pentru fratele Andrei, Nicolai Vozian, secretarul general al Uniunii, a citit pasajul din 1 Corinteni 4:1-2. Fratele Vozian a subliniat faptul că în slujirea pastorală sunt prezente 3 elemente importante, și anume: Dumnezeu- Cel care te cheamă în lucrare și îl călăuzește pe slujitor, Biserica- cea care a aflat voia Domnului și își asumă responsabilitatea să-l susțină pe pastor și însăși pastorul, care în orice circumstanță trebuie să-i fie credincios Domnului.

4

La rugăciunea de binecuvântare a luat parte fratele Nicolai Vozian, Valeriu Ghilețchi, Serghei Namesnic, Alexandru Șuparschi, Fiodor Antoniuc și alți pastori.

După terminarea programului a urmat și o masă de sărbătoare, unde cei prezenți au avut ocazia să comunice unul cu altul și să se bucure împreună, cu speranța că Domnul va binecuvânta din belșug comunitatea din care fac parte.

5

Biserica “Învierea și viața” a fost fondată la începutul anului 2000 și, de atunci până acum, a trecut prin diverse situații dificile, precum faptul că a încercat să aducă o nouă învățătură străină. Dar, cu ajutorul Domnului a fost trecută aceasta barieră și acum doctrina de bază este în conformitate cu cea creștină evanghelică baptistă. Fratele Andrei Nicolai a depus eforturi mari de-a lungul anilor pentru a centra atenția credincioșilor asupra învățării și studierii profunde a Cuvântului lui Dumnezeu.

6

Dumnezeu L-a condus într-un mod deosebit pe fratele Andrei spre slujirea pastorală. Înainte de a se pocăi el a frecventat, împreună cu familia lui, biserica ortodoxă. Și nu a fost un simplu enoriaș, ci chiar unul dintre ajutorii preotului. A purtat îmbrăcăminte specifică slujbei pe care o făcea și a participat la toate liturghiile din biserică. Dar, după ce l-a cunoscut pe Dumnezeu a renunțat la formalism și tradiții și a început să trăiască o viață de creștin autentic. În anul 2008 a absolvit Universitatea “Divitia Gratiae”, după care s-a implicat în slujire, în raionul Rezina. În 2011, după ce s-a căsătorit, fratele Andrei, împreună cu familia s-a mutat în orașul Călărași, unde, după 2 ani a fost ordinat ca diacon. Domnul l-a binecuvântat pe fratele Andrei și soția lui, Elena, cu doi copii: fiul David și fiica- Tabita.

Misiunea care îi stă în față fratelui Andrei nu este deloc una ușoară, de aceea el are nevoie de susținerea noastră în rugăciune. Comunitatea fraților noștri din orașul Călărași, care numără aproximativ 40 de membri, are nevoie să-și dezvolte direcțiile de slujire atât din cadrul bisericii, cât și înafara ei, mai ales că are un renume bun printre locuitorii orașului, fapt adeverit și de prezența oaspeților la sărbătoarea de binecuvântare. Inima oamenilor din acest oraș este ca un pământ gata pregătit pentru a primit sămânța, care este Cuvântul Domnului, dar ea trebuie udată cu multe rugăciuni și fapte bune.

 

You may also like...