Ziua Naţională de Rugăciune pentru Republica Irak

1,256 vizualizari

Numele Oficial: Republica Irak
Capitala: Bagdad
Populaţie: 27.499.638
Suprafaţă: 438,317 km
Limba oficială: Arabă şi Kurdă
Religie: 95% împărtăşesc islamul.

sfaturi-de-calatorie-irak-199

Potrivit raportului Organizaţiei Internaţionale „Open Doors” din 2014, Irak-ul ocupă locul 4 în topul 50 cele mai persecutoare state din lume.

Creştinii alcătuiesc doar 3% din populaţia Irak-ului. Numărul creştinilor poate ajunge până la un milion de persoane. Doar că după intensificarea acţiunilor violente din partea radicalilor islamici din 2003 încoace, mulţi creştini au fost forţaţi să părăsească ţara.

Cea mai Biserică Creştină din Irak este Biserica Catolică Caldeică, formată în 1551 de către autorităţile irakiene. Pe lângă biserica caldeeană sunt recunoscute alte trei Biserici Creştine: Biserica Catolică Siriană, Biserica Ortodoxă Siriană şi Biserica Apostolică Armeană.

Creştinismul a apărut pe teritoriul Irakului încă în perioada apostolică a Bisericii Primare. Biserica creştină din Irak a fost salutată prin scrisori de Apostolul Petru (1 Petru 5:13), iar în predicare pe aceste teritorii a fost implicat Apostolul Toma.

Înainte de anul 2003, pe teritoriul Irakului locuiau aproximativ 1,5 milioane de creştini, dar banditismul, atacurile permanente, crimele şi discriminarea creştinilor au condus la exodul creştinilor din Irak. În iunie 2014, când nordul Irakului a fost atacat de grupul terorist Statul Islamic din Irak şi Levant, copleşiţi de teamă şi loviţi de focuri şi persecuţie, creştinii au lăsat în urmă casă şi masă. În oraşul Moşul peste 45 de Biserici Creştine au fost distruse, jefuite sau transformate în moschei. Alte 11 biserici au fost complet mistuite de foc. În prezent, în Erbil sunt 70 de mii de refugiaţi creştini, iar cei mai mulţi dintre ei sunt nevoiţi să doarmă pe străzi. În oraşul Dohuc se adăpostesc peste 60 de mii de refugiaţi. Mass-media raportează că militanţii ISIS regulat execută copiii creştinilor, femeile sunt supuse violenţei şi violurilor.

Potrivit rapoartelor misiunilor de caritate din Irak, refugiaţii creştini duc lipsă acută de apă, alimente şi îmbrăcăminte, oamenii din taberele de refugiaţi au început să moară de foame şi de sete. Ideologii Statului Islamic pun în aplicare sarcina de a distruge sau a izgoni cu desăvârşire creştinii de pe teritoriile ocupate de ei.

MOTIVE DE RUGĂCIUNE:
– Pentru încetarea violenţei şi înnoirea dialogului politic paşnic în Irak
– Salvarea vieţilor creştinilor care au fost luaţi prizonieri
– Pentru creştinii încercaţi din greu să nu îşi piardă credinţa
– Răspândirea Evangheliei liberă în Irak

You may also like...