Slides,  Tineret. Articole,  Tineret. în slujire

IGOR BANDURA, prim-vicepreşedintele Uniunii Baptiste din Ucraina vine la CNT 2016: “Dedicare şi Credincioşie”

forum_kherson8

Igor Bandura s-a născut în 1970 în orașul Ternopol, Ucraina. Temelia vieții creștine a fost pusă de educația părinților care și-au dedicat viața slujirii Domnului. La 17 ani, L-a mărturisit pe Isus ca Domn și Mântuitor în apa botezului. În anul 1999, a absolvit Institutul de muzică din orașul natal. În 1997, a absolvit Seminarul Teologic din or. Odesa și a fost ordinat la slujirea de pastor în Biserica CEB „Harul” din Odesa. Este și absolventul Colegiului Baptist din Irlanda.

După o pregătire intensivă teologică și o implicare activă în evanghelizare și plantare de biserici, la 28 mai 2000, a fost ales ca pastor responsabil al bisericii locale. La moment este profesor la Seminarul Teologic din Odesa unde predă disciplina „Teologie pastorală”. Este coordonatorul Misiunii „Harul”, care are principala sarcină slujirea și îngrijirea copiilor orfani. În cadrul acestei misiuni, funcționează şi baza de odihnă „Blagodatnoe Leto” situată pe malul Mării Negre.

La 28 mai 2011, prin decizia celui de-al XXVI-lea Congres al Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Ucraina a fost ales vicepreședinte al Departamentului pentru misiune externă. La 13 iunie 2014, la cel de-al XXVII-lea Congres al Uniunii Baptiste din Ucraina a fost ales pentru slujirea de prim-vicepreşedinte al Uniunii. Coordonează Departamentul de relații internaționale în cadrul Uniunii BCEB din Ucraina. Este căsătorit și are patru copii.