Nevoi de rugăciune,  Ştiri externe

Rugăciune pentru Nigeria. Gruparea Boko Haram luptă cu armata pentru cucerirea oraşului Gulak

au-troops-nigeria-fight-boko-haram

Gruparea Boko Haram luptă cu armata nigeriană pentru cucerirea orașului Gulak. Partenerii fundației Open Doors au trimis un apel cu rugămintea de a fi susținuți în rugăciune.

“Boko Haram a atacat oraşul şi se confruntă cu rezistenţa armatei nigerieni. Bătrânii nu au unde să fugă şi au fost deja raportate lupte grele. Vă rugăm să vă rugaţi pentru oraşul Gulak, pentru oamenii care sunt în pericol.

Rugaţi-vă pentru Nigeria. Rugaţi-vă pentru bătrâni, copii şi femeile care sunt victimele nevinovate ale unor violenţe pline de cruzime. Rugaţi-vă pentru pace în Nigeria şi pentru eliberarea fetelor care au fost răpite anul trecut.

Nigeria este o ţară dominată de teroarea grupării islamiste Boko Haram. Militanţii luptă pentru instaurarea unui stat islamic şi au ucis mii de persoane. Gruparea Boko Haram este cea mai mare ameninţare la adresa securităţii Nigeriei, cel mai mare producător de petrol din Africa. Atacurile lor s-au intensificat în februarie 2014, vizând în special creştinii.

În februarie 2014, Boko Haram a incendiat un internat de băieţi din nordul Nigeriei. Peste 58 de elevi creștini au fost arşi de vii, iar cei care au încercat să evadeze sărind prin geamuri au fost măcelăriţi.

În luna mai 2014, liderul grupării Boko Haram a declarat că Allah i-a poruncit să răpească fetele şi să le vândă. Anul 2014 a înregistrat peste 300 de fete răpite şi forţate să se convertească la Islam. Acestea sunt vândute militanţilor islamişti sau în sclavie sexuală.

boko haram women

Boko Haram înseamnă “Educația din Vest este un păcat”. Această grupare teroristă poartă război împotriva creștinilor din Nigeria și guvernul nigerian de aproape 5 ani, omorând mii de oameni.