Articole,  Tineret. Articole

Devoţionalul zilei: “Toți au păcătuit”

“Pentru că noi credem că omul este socotit neprihănit prin credință, fără faptele Legii.”
Romani 3:28

Prayer

Mulți oameni încă se țin de părerea că omul este bun în mod natural. Nu avem ideea aceasta de la greci: Aristotel spunea:”Nu există bunătate în omenire”. Nu o avem de la iudaism. Ieremia spunea:”Inima este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea, cine poate s-o cunoască?” (Ieremia 17:9).

Nu o avem de la învățăturile creștine. Apostolul Pavel spunea:”Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava Lui Dumnezeu” (Romani 3:23). Eu cred că avem această iluzie de la filozofii și psihologii secolelor nouăsprezece și douăzeci, care au învățat doctrina falsă că omul este o victimă neajutorată a mediului înconjurător.

Biblia spune că omul nu este bun în mod natural. Toată experiența umană confirmă aceasta. Omul este rebel de la natură. Prima răscoală din istorie s-a întâmplat în Grădina Eden, unde circumstanțele erau perfecte, și nu exista nici o ereditate pe care să dai vina!

Rugăciunea zilei:

De fiecare dată când devin obsedat de ideea că faptele mele sunt nobile, ajută-mă să îmi aduc aminte de măreția vieții Tale perfecte.

Sursa: Billy Graham.org