Devoţionalul zilei: “Cum să iubești”

1,054 vizualizari

“Vă poruncesc aceste lucruri, ca să vă iubiți unii pe alții.”
Ioan 15:17

Open-Up-to-Love

Cum trebuie să iubim? Noi trebuie să iubim așa cum Dumnezeu ne iubește…trebuie să arătăm acceptare și apreciere, să ne acceptăm unii pe alții așa cum Dumnezeu ne acceptă pe noi. Prea mulți părinți refuză să accepte și să aprecieze copiii lor pentru ceea ce ei sunt. Acesta este motivul pentru care un milion de copii americani au fugit de acasă anul trecut. O echipă de cercetători de la Yale a ajuns la concluzia că majoritatea dintre aceștia încercau să fugă de o situație familială nefericită. Ei tânjeau să fie apreciați.

Ni se spune că motivele criminalității sunt familiile distruse, sărăcia, lipsa facilităților de recreare, starea de sănătate proastă, rasismul, mamele lucrătoare, și așa mai departe…Experții niciodată nu menționează despre lipsa de dragoste, sau lipsa credinței în Dumnezeu. Totuși, acestea sunt două dintre cele mai importante elemente pentru maturizarea cu succes a unui adolescent.

Cât timp a trecut de când ți-ai lăudat copilul în loc să îl critici? David s-a rugat pentru Solomon, și îl încuraja zilnic, și noi tot trebuie să ne încurajăm copiii. Laudă-ți soția. Am aflat că lauda are mai mult succes decât critica. Toți au nevoie să fie apreciați.

Rugăciunea zilei:

Este atât de ușor să îi critic pe cei de lângă mine; dar Doamne, dă-mi dragostea Ta fără măsură, ca ei să știe cât de mult îi apreciez.

Sursa: Billy Graham.org

You may also like...