Ziua a 25-a – Ramadan 2015: “Podurile lui Dumnezeu în lumea musulmană (II)”

1,177 vizualizari

Provocarea noastră este să cream mijloace prin care musulmanii pot descoperii ei înșiși vestea bună a Lui Isus Hristos.

Misrepresentasi-Muslimah-dalam-Wacana-Feminis-

Sondajul nostru făcut pe mai mulți de o mie de credincioși veniți din context musulman a revelat multiple poduri pe care Dumnezeule folosește azi. Primele cinci poduri nu sunt o surpriză.

Următorii cinci au fost mai puțin predictibili:

6. Învățând de la Trupul lui Hristos: Isus a spus ucenicilor Săi,” vă voi face pescari de oameni” (Matei 4:19). Isus a știut că pescarii buni sunt buni învățăcei și avem multe de învățat. Azi ucenicii lui Hristos învață din trupul lui Isus din Casa Islamului cum să ajungă cu Evanghelia la musulmani. Progresele din Indonezia au condus la noi mișcări în Sub – Sahara Africa; noile abordări în Asia de Sud au produs noi roade in Asia Centrală. Dacă ne dorim să ajungem cu Evanghelia la musulmani, trebuie să fim învățăcei smeriți.

7. Comunicarea: Un motiv în plus pentru care musulmanii vin la Hristos azi mai mult ca niciodată este că Evanghelia este proclamată mai mult și mai eficient ca niciodată. Progresele tehnologice în ce privește televiziunea prin satelit, radio, video și internetul răspândesc mesajul evangheliei mai departe și pe mai multe căi decât neam fii putut imagina acum câteva decade. Calitatea proclamării evangheliei este de asemenea mai bună decât era acum câteva secole pe măsură ce creștinii adoptă traduceri contextualizate are evangheliei și metodele de mărturie care permit musulmanilor să audă mesajul evangheliei fără să fie distrași de piedicile culturale ale celor care îl transmit.

8. Descoperirea: Din punct de vedere istoric musulmanii au rezistat mesajului că sunt pierduți și că au nevoie de de evanghelie, dar atunci când o descoperă pe ei înșiși – prin întâlniri cu Hristosul înviat – ei sunt prinși de aceeași putere al mesajului evangheliei care captivează credincioşii de peste tot. Dumnezeu folosește vise, viziuni, studiul Bibliei inductiv și rugăciuni ascultate de a se revela El Însuşi musulmanilor. Provocarea noastră este să creăm mijloace prin care musulmanii pot descoperii ei înșiși vestea bună a Lui Isus Hristos.

9. Islamul însuși: Aceasta este o surpriză pentru mulți creștini și totuși mulții credincioși ce vin din context musulman spun că citirea Coranului în limba lor proprie, decât în araba neinteligibilă, este unul din primele mijloace pe care Dumnezeu l-a folosit să li se reveleze, că sunt pierduți și sunt în nevoie de un Salvator. În final violența musulmanilor asupra musulmanilor se dovedește a fii un motiv major pentru care urmași ai lui Hristos din context musulman îl citează ca fiind motivația întoarcerii la Prințul Păcii ca fiind calea salvării.

10. Indigenizarea: “Indigenizarea” – înseamnă generat din interior. Deși mișcările musulmane spre Hristos au început când cineva din afara lumii lor le aduce vestea bună – așa cum Hristos a venit în lumea noastră din afară – care prinde rădăcină și se multiplică când este” deținută” de înșiși credincioșii din context musulman și tradusă în cultura și perspectiva lor proprie.

CUM NE PUTEM RUGA?

  • Rugați-vă pentru creștini să recunoască importanța acestor cinci poduri și să treacă aceste poduri să ducă vestea bună în Casa Islamului.
  • Rugați-vă ca aceste poduri să atragă mai mulți musulmani la credința în Hristos.
  • Cere-ți lui Dumnezeu cum îți cere ție să treci aceste poduri și să aduci vestea bună a lui Isus Hristos musulmanilor din comunitatea ta.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...