Alexandru Gîrbu: “Iubiţi sincer Martorii lui Iehova”!

3,531 vizualizari

1_6

Biserica “Betania” din Chişinău a fost sâmbătă, 23 mai, gazda Conferinţei de Apologetică: “Convingerile Martorilor lui Iehova în lumina Sfintelor Scripturi” cu Alexandru Gîrbu. La eveniment au participat peste 100 de persoane din diferite generaţii şi localităţi. Pe lângă încărcătura intelectuală primită, participanţii au fost provocaţi să se aprofundeze în studierea Sfintelor Scripturi şi să iubească Martorii lui Iehova aşa cum i-a iubit Isus.

nicolae vozian

În deschiderea evenimentului, cu rugăciunea de binecuvântare şi un cuvânt de salut a venit secretarul general al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB), Nicolae Vozian: “Mă bucur că veţi avea ocazia o zi plină să staţi în Cuvântul lui Dumnezeu. Pavel îi scria lui Timotei şi îi spune:

“Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună”.

Fiecare om răscumpărat, fiecare om sfinţit de Dumnezeu, trebuie să fie o conductă de binecuvântare. M-am gândit la Avraam, care a fost o conductă de binecuvântare pentru mulţi oameni. MI-am amintit de Iosif, care a fost o binecuvântare pentru temnicer, pentru Faraon şi apoi pentru întregul lui popor. Sunt sigur că Dumnezeu v-a direcţionat paşii aici pentru că vrea să curăţească ceva în voi şi să vă transforme într-un canal mai curat pentru a transmite Cuvântul Lui mai departe celor care au nevoie de el. Vă spunem bun venit la Betania şi mă bucur că aveţi această oportunitate deosebită de a studia acest subiect actual pentru vremurile noastre”, a menţionat Nicolae Vozian.

alexandru girbu

Profesorul la Universitatea “Divitia Gratiae”, Alexandru Gîrbu a răspuns la câteva întrebări esenţiale: Cine sunt martorii lui Iehova? Ce cred aceştia? Cum a evoluat Organizaţia de-a lungul istoriei şi ce schimbări ideologice au fost produse odată schimbarea preşedinţilor? Care este sistemul de funcţionare a organizaţiei la nivel mondial, regional şi local?

În partea a doua zilei, vorbitorul a lansat o provocare audienţei: “Iubesc Martorii lui Iehova pentru că ei sunt oameni sinceri care vor să slujească cu toată inima lor pe Dumnezeu. Am avut o experienţă cu unul din bătrânii acestei Congregaţii. După câteva întâlniri de discuţii şi cercetare, a ajuns la concluzia că el este copilul lui Dumnezeu şi cu lacrimi în ochi mi-a spus: “Dacă la voi este adevărul, nu la noi, de ce la fiecare colţ de stradă predicăm noi, nu voi. Şi, dacă mă convertesc şi eu, va trebui să renunţ la răspândirea mesajului?”. Martorii lui Iehova sunt cea mai pură mişcare eretică. Vă provoc să nu îi evitaţi, să nu îi respingeţi. Studiaţi Scripturile şi pregătiţi-vă pentru discuţiile cu ei. NU vă fie ruşine să spuneţi că nu ştiţi, dar reveniţi la o nouă întâlnire cu tema de acasă studiată. Iubiţi cu toată inima voastră Martorii lui Iehova şi propovăduiţi-le mesajul Evangheliei prin Cuvânt şi prin dragoste curată”, a îndemnat apologetul, Alexandru Gîrbu.

sala

Liderul proiectului Şcoala de Apologetică, Victor Toacă ne-a împărtăşit: “Am ales acest subiect, pentru că este o nevoie spirituală şi intelectuală pentru generaţia noastră în contextul în care trăim. Ne dorim să continuăm aprofundarea studierii acestui subiect prin alte evenimente şi prin grupe mici de studiu biblic cu scop de ucenicie. Ne bucurăm că am putut să profităm de acest timp împreună cu apologetul, Alexandru Gîrbu şi să cunoaştem mai detaliat natura teologică şi organizaţională a Organizaţiei Martorilor lui Iehova. Îmi doresc ca tinerii care au participat şi cei care vor vedea acest materiale pe internet să devină un instrument eficient în câştigarea Martorilor pentru Împărăţia Domnului Isus”, ne-a explicat Victor Toacă.

participantii

Cei peste 100 de participanţi au întrunit diferite vârste, statute şi au rămas zidiţi de informaţia prezentată. Cu mai multe detalii din impresiile lor, vom reveni în alt articol.

Sursa: Şcoala de Apologetică

You may also like...