Rezoluţia APCE ignorată în Europa. O asistentă din Marea Britanie riscă să fie concediată

1,575 vizualizari

O asistentă riscă să fie concediată din cauza poziţiei faţă de sexualitate, iar Consiliul Europei avertizează despre “intoleranţa” faţă de convingerile creştine. Discriminarea împotriva creştinilor este “ignorată” de guverne şi instanţe, avertizează deputaţii din toată Europa ca urmare a unui şir de cazuri, inclusiv drepturile lucrătorilor britanici de a purta cruci şi de a vorbi despre convingerile lor, relatează The Telegraph.co.uk

MBUYI_2887386b

Iată o dovadă clară că munca depusă de către deputatul Valeriu Ghileţchi la Rezoluţia: “Combaterea intoleranţei şi discriminarea creştinilor în Europa”, a fost absolut necesară.

Consiliul Europei a emis o declaraţie oficială îndemnând statele să recunoască principiul “acomodării rezonabile” pentru convingerile creştinilor tradiţionalişti faţă de aspecte ca homosexualitatea.

Primul test al noului apel va veni cât de curând în această săptămână cu deschiderea unui caz care include un lucrător de creşă din Londra, care pretinde că a fost concediată după ce a spus unei colege lesbiene despre convingerile ei faţă de căsătoria cu persoane de acelaşi sex.

Sarah Mbuyi neagă acuzaţiile că ar fi hărţuit femeia. Deasemenea ea mai susţine că i s-a cerut să acţioneze împotriva convingerilor ei, citind poveşti copiilor despre cupluri de acelaşi sex.

Domnişoara Mbuy este apărată de Centrul Juridic Creştin care a mandatat avocatul pentru drepturile omului, Paul Diamond să o reprezinte la tribunalul din Watford.

Echipa juridică plănuieşte să citeze o nouă declaraţie emisă de Consiliul Europei, organizaţia internaţională care operează Curtea Europeană a Drepturilor Omului, insistând că creştinii sunt subiect de “intoleranţă şi discriminare” pe tot continentul. Membrii din Adunarea Parlamentară a Consiliului, care sunt deputaţi din parlamentele naţionale, au trecut rezoluţia în urma unui raport care detalia o serie de cazuri care implicau creştini britanici.

Acestea îi includ pe Gary McFarlane, un fost consilier şi Lillian Ladele, un ofiţer de stare civilă, care au refuzat să îndeplinească sarcini care credeau că duc la acceptarea homosexualităţii, despre care ei cred că este împotriva învăţăturii Bibliei, şi Shirley Chaplin, o asistentă medicală căreia i s-a interzis să poarte o cruce la muncă.

Cei trei au contestat tratarea lor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, dar au pierdut. Totuşi, curtea a admis o cerere de la Nadia Eweida, un funcţionar de registratură de la British Airways care a fost trimisă acasă din cauză că purta o cruciuliţă ce contravenea cu politica pentru uniforme a companiei aeriene.

“Numeroase acte de ostilitate, violenţă şi vandalism au fost înregistrate în ultimii ani împotriva creştinilor şi locurilor lor de închinare, dar aceste acte sunt trecute cu vederea de autorităţile naţionale. Exprimarea credinţei este uneori pe nedrept limitată de legislaţia şi politicile naţionale, care nu permit acomodarea convingerilor şi practicilor religioase”, scrie în declaraţie.

Aceasta continuă îndemnând statele să adopte principiul “acomodării rezonabile”, care înseamnă ca lucrătorii să fie capabili să obiecteze conştient împotriva sarcinilor care sunt în opoziţie cu convingerile lor, dacă este posibil.

“Acomodarea rezonabilă a convingerilor şi practicilor religioase constituie un mijloc pragmatic de a asigura exercitarea efectivă şi integrală a libertăţii religioase. Când este aplicată cu un spirit de toleranţă, acomodarea religioasă permite tuturor grupurilor religioase să trăiască în armonie, cu respect şi acceptarea diversităţii lor”.

Domnişoara Mbuyi a spus: “Într-o ţară creştină trebuie să fii liber să explici ce cred creştinii despre un subiect dacă eşti întrebat. În fiecare stat, să precizezi punctul de vedere al credinţelor avramice asupra sexualităţii ar trebui să fie o chestiune de fapt şi istorie, şi nu să fie interpretată de angajat sau angajator ca ceva personal sau abuziv.”

Andrea Williams, director executiv la Centrul Juridic Creştin a declarat: “Împărtăşirea adevărurilor biblice din dragoste sinceră pentru colegi este scoasă în afara legii la locul de muncă de către o “corectitudine culturală” opresivă. Există o cultură a fricii care opreşte libertatea de exprimare şi expresia credinţei. Este un trist indicator al tristei stări în care suntem, folosind legea europeană în cazul Sarei fiindcă ea a fost împiedicată să-şi trăiască credinţa într-o ţară care cândva a condus lumea în libertate şi dreptate. Această cultură încearcă să prezinte eliberatoarea veste bună a Evangheliei ca opresivă şi regresivă. Cazul Sarei demonstrează confuzia care o experimentăm în aceste vremuri.”

NOTĂ: Amintim că pe 29 ianuarie 2015 la Adunarea Parlamentară a Consiuliului Europei, Dumnezeu ne-a dat o mare biruinţă şi cu majoritate de voturi a fost adoptat Rezoluţia privind: “Combaterea intoleranţei şi discriminarea creştinilor în Europa” la care pastorul şi deputatul moldovean, Valeriu Ghileţchi a lucrat mai bine de doi ani.

Sursa: Valeriu Ghileţchi

You may also like...