Franklin Graham îi dă replică lui Barack Obama după dejunul cu rugăciune de la Casa Albă

1,828 vizualizari

REV franklin graham

Marele evanghelist Franklin Graham a scris pe Facebook joi ca să răspundă declaraţiilor preşedintelui Barack Obama de la Dejunul Naţional de rugăciune precum că abuzul brutal al religiilor minoritare de către ISIS este similar cu cel al brutalităţii creştinilor cu o mie de ani în urmă, scrie The Christian Post.com

Într-un post public pe pagina sa de Facebook, Graham, fiul renumitului evanghelist Billy Graham şi preşedintele actual al Asociaţiei Evanghelistice Billy Graham şi al organizaţiei umanitare Punga Samariteanului, a argumentat că doar fiindcă oamenii au folosit Numele Lui Isus pentru scopuri ’’rele’’ în trecut nu înseamnă că Isus a cerut urmaşilor Săi să facă asemenea lucruri oribile, ca Cruciadele.

“Astăzi la Dejunul Naţional de Rugăciune preşedintele a declarat că ce face ISIS este echivalent cu ce s-a întâmplat cu o mie de ani în urmă în timpul Cruciadelor şi a Inchiziţiei. Domnule Preşedinte – Mulţi oameni în istorie au folosit Numele Lui Isus Cristos să facă lucruri rele pentru dorinţele lor. Dar Isus a învăţat pacea, dragostea şi iertarea. Spre deosebire de Isus, care a trăit viaţa Sa fără păcat, Mohammed a luat multe vieţi inocente. Isus a venit să Îşi dea viaţa Sa pentru păcatele omenirii, nu să ia viaţa. Mohammed din contra a fost un războinic şi a ucis mulţi oameni inocenţi. Adevăraţii urmaşi ai Lui Cristos îL imită pe Cristos – adevăraţii urmaşi ai lui Mahommed îl imită pe Mohammed”, a scris Franklin Graham pe contul său de facebook.

Franklin Graham şi alţi lideri creştini şi-au exprimat dezamăgirea că Preşedintele Barack Obama a folosit cruzimea creştinilor din timpul cruciadelor şi folosirea sclaviei de către creştini în America ca un motiv pentru toleranţa religioasă. Mulţi critici susţin că el ar fi trebuit să se concentreze la excesul de asupritori musulmani, care folosesc numele lui Mohammed să îşi justifice atacurile.

“Umanitatea s-a luptat cu aceste întrebări de-a lungul istoriei umane. Şi ca nu cumva să fim prea aroganţi şi să credem că aceasta este valabil doar în unele locuri, să ţinem minte că în timpul cruciadelor şi a inchiziţiei, oamenii au comis fapte teribile în Numele Lui Cristos. În ţara noastră sclavia şi Jim Crow (Legile Jim Crow – legi de segregare rasială) prea des au fost justificate în Numele Lui Cristos. Deci aceasta nu este unic doar unui grup sau unei religii. Există o tendinţă în noi, o tendinţă păcătoasă care poate să ne pervertească şi să ne distorsioneze credinţa. Nici un Dumnezeu nu iartă teroarea. Nici o nedreptate nu îndreptăţeşte luarea vieţilor nevinovate, sau opresiunea celor care sunt mai slabi sau mai puţini numeric”, a declarat la Dejunul Naţional cu Rugăciune, Barack Obama.

Un creştin cunoscut şi un mare activist social conservativ Tony Perkins, preşedintele Consiliului de Cercetare a Familiei, deasemenea l-a criticat pe Obama pentru uşurinţa sa în a condamna cruzimea creştină, dar şi incapacitatea de a recunoaşte legătura terorismului cu islamul. Perkins i-a spus lui Megyn Kelly de la Fox News că el crede că preşedintele a ratat o şansă să aducă mai multă conştientizare pentru vieţile oamenilor care sunt acum asupriţi de agresorii musulmani, printre care şi un cetăţean american.

“Ce se întâmplă aici este că preşedintele refuză să recunoască că islamul şi ideologia din spatele său care a fost radicalizată este folosită să omoare creştinii. Aceasta a fost o mare oportunitate pentru preşedinte să atragă atenţia asupra genocidului care se întâmplă în Orientul Mijlociu în mâinile islamului. Aceasta a fost o ocazie enormă pentru păstorul Saeed Abedini, el ar fi putut să folosească oportunitatea aceasta să ceară ca Iranul să îl elibereze şi să îl trimită acasă”, a punctat Perkins.

În discursul său, Obama a menţionat o deplasare recentă pe care a avut-o în India unde oameni de toate religiile sunt ţinta oamenilor de alte religii. Mai departe Perkins a criticat preşedintele pentru că nici măcar nu s-a deranjat să menţioneze despre recenta deplasare în Arabia Saudită, un regat musulman unde, unii comentatori susţin că există un cod penal religios intolerant care este la fel de brutal ca Statul Islamic.

“El nu a menţionat oprirea sa în Arabia Saudită la întoarcerea sa în ţară şi faptul că ei se situează, conform Departamentului de Stat ca unul dintre cei mai mari agresori ai libertăţii religioase din lume”, a explicat Perkins.

Guvernatorul Republican al statului Louisiana, Bobby Jindal a emis o declaraţie vineri ca răspuns la discursul lui Obama, susţinând că preşedintele trebuie să se trezească la “realitatea” extremismului religios de azi. “A fost drăguţ din partea Preşedintelui să ne dea astăzi la dejunul de rugăciune o lecţie de istorie. Astăzi, oricum, problema chiar de sub nasul său, aici şi acum, este terorismul islamului radical, asasinarea jurnaliştilor, decapitarea şi arderea de vii a ostaticilor. Noi vom fi fericiţi să supraveghem creştinii dezertori, dar ar fi frumos dacă el ar înfrunta realitatea situaţiei de azi. Ameninţarea creştinilor medievali nu este sub controlul nostru, Domnule Preşedinte. Vă rugăm să rezolvaţi ameninţarea de azi a islamului radical”. a declarat Guvernatorul Bobby Jindal.

Chiar dacă Dejunul Naţional de Rugăciune a prezentat şi un discurs din inimă al lui Darrell Waltrip, şofer şi erou NASCAR ( Asociaţia Naţională a Întrecerilor Auto) , despre cum Cristos i-a transformat viaţa, evenimentul a fost “umbrit” de comentariul lui Obama despre “aroganţa noastră”. Aceasta a fost umbrită de nota preşedintelui care definea credinţa drept o armă. Credinţa nu este o armă. Ce vedem noi este ISIS care foloseşte arme să ucidă creştini şi alte minorităţi religioase în Orientul Mijlociu şi preşedintele nu e în stare să spună aceasta”, a conchis Perkins.

You may also like...