Purtătorii de sperantă. Evenimente,  Ştiri interne

„Purtătorii de Speranță” au cerut binecuvântarea Domnului pentru anul 2014

IMG_4096Momente înălțătoare, clipe de har și binecuvântare, rugăciune, Cuvânt din partea Domnului și o mulțime de încurajări – sunt o parte din bucuriile pe care le-au experimentat misionarii și colaboratorii misiunii „Purtătorii de Speranță. Est” la întâlnirea anuală. Evenimentul a fost găzduit de biserica „Emanuel” din or. Chișinău și a avut drept scop de face o retrospectivă asupra lucrării misionare din anul 2013, dar și de a cere binecuvântarea Domnului pentru anul ce urmează. La întâlnire au participat oaspeți din Germania, Austria, Elveția, episcopul UBCEB, Ion Miron și misionarii alături de soțiile lor.

Heinrich Beck, directorul misiunii „Purtătorii de Speranță. Est”, prezent și el la eveniment, a ținut să menționeze despre noile proiecte lansate și slujirile desfășurate pe parcursul anului 2013. „Când privesc la anul 2013, văd multe slujiri, multe evanghelizări, unde Cuvântul Domnului s-a răspândit și a atins inimi, multe vizite în familii. Mai bine de 1000 de copii din Republica Moldova și Ucraina primesc ajutor lunar, mii de cadouri de Crăciun au fost distribuite în ambele țări și peste 30 de misionari din Republica Moldova și Ucraina au primit suport anul ce-a trecut.”

Prin suportul fraților din străinătate 14 misionari au avut oportunitatea de-a desfășura tabere de vară în diverse localități ale republicii. De asemenea, au fost organizate tabere în școala-internat de meserii din Valea Norocului, raionul Sângerei și în internatul din Ciadîr-Lunga, unde au fost desfășurate și lucrări de reparație.

IMG_4112În anul 2014 mai mulți copii și persoane în etate vor putea găsi un adăpost în condiții bune, iar mai mult decât atât, vor primi dragostea și îngrijirea de care au fost lipsiți. Aceasta se datorează lucrărilor de reparație și reconstrucție efectuate în anul 2013 în casa milei „Tabita”, s. Iablona și în casele de tip familie din or. Telenești și Bălți. „Datorită lucrărilor de reparație în casa milei „Tabita”, mai multe persoane în etate vor avea posibilitatea să afle mai mult despre dragostea lui Dumnezeu. De asemenea, dorim să continuăm să construim case de tip familie. Pentru anul curent dorința noastră este să lărgim încă o casă de tip familie din Telenești. Domnul ne-a dat posibilitatea să achiziționăm un lot de pământ în Telenești, ca familiile respective să-l prelucreze și să se poată întreține. Scopul nostru este ca să oferim o șansă, o copilărie fericită și posibilitatea de a lua o decizie acelor copii, lipsiți de speranță” – a menţionat Heinrich Beck.

În anul ce ne stă în față cu ajutorul Domnului vor demara lucrările de construcție a  casei de tip familie în localitatea Colibași, raionul Cahul și în or. Bender, Transnistria.

„În anul 2013 am avut posibilitatea de a achiziționa un centru misionar în or. Chișinău. Rugăciunea mea este ca în această casă să poposească cât mai multe grupuri misionare care vin în Republica Moldova cu intenții frumoase. De asemenea, am putut să cumpărăm un lot de pământ pentru construcția unui centru spiritual. Am avut un simțământ și o experiență deosebită când am mers împreună cu frații acolo și ne-am rugat pentru lucrarea care se va face. Avem un Dumnezeu viu care lucrează, Lui Îi aparține toată slava, nu este meritul nostru. Dorim să-I mulțumim astăzi Domnului, putem cu recunoștință să privim în anul 2014. Anul acesta avem planificate călătorii misionare în Republica Moldova. Aștept cu nerăbdare să mergem prin sate și să le spunem oamenilor despre Cristos. Cum putem noi cu puținul pe care-l avem, să facem ceva mult? Conștientizez că, depindem de binecuvântarea lui Dumnezeu” – a conchis Heinrich Beck.

Conștienți că, depind de binecuvântarea lui Dumnezeu cei prezenți au mulțumit Domnului pentru binecuvântările și slujirile desfășurate în decursul anului 2013 și au cerut binecuvântarea, prezența și călăuzirea Lui pentru anul 2014.

Spre finalul evenimentului referindu-se la istoria samariteanului milostiv, fratele Heinrich Beck i-a îndemnat pe cei prezenți să fie sensibili și receptivi la nevoile celor din jur. „Drumul de la Ierusalim la Ierihon simbolizează drumul vieții noastre. Cu părere de rău, drumul nostru este plin de pericole. Deseori vedem în jurul nostru oameni loviți și răniți spiritual. Cândva și noi am fost într-o astfel de stare, dar Domnul a avut milă de noi și ne-a întins o mână de ajutor. Astăzi, urmând exemplul Lui, trebuie să întindem o mână celor, care sunt respinși de această lume. Haideți să manifestăm milă și dragoste către aproapele nostru, cum Salvatorul nostru a făcut-o pentru noi”, s-a adresat Heinrich Beck celor prezenți.

Întâlnirea anuală a devenit deja o tradiție frumoasă pentru misionarii și colaboratorii misiunii „Purtătorii de speranță. Est”. După un an de muncă, alergare, lupte și biruinți, misionarii se întâlnesc pentru a-și împărtăși experiențele, a se încuraja unii pe alții, să mijlocească unul pentru altul și să se echipeze spiritual pentru dumul care le stă în față.

Fiți parte a acestei slujiri prin rugăciunile voastre. Rugați-vă ca prin aceste proiecte cât mai multe inimi să fie atinse de Cuvântul lui Dumnezeu, ca oamenii „văzând faptele noastre bune, să slăvească pe Tatăl nostru care este în ceruri”, Matei 5:16.

Autor: Iuliana David