Update: „Viaţa lui David” – un ciclu de predici semnat de Valeriu Ghileţchi

5,545 vizualizari

valeriu-ghiletchi-isus-salvatorul

Suntem obişnuiţi să ne gândim la împăratul David ca la omul după inima lui Dumnezeu. Pentru mulţi dintre noi este un model şi un exemplu demn de urmat datorită acestui titlu pe care il atribuie Sfintele Scripturi.

Prin acest reflector, puţini din noi privesc şi la căderile din viaţa lui David. Pe lângă momentele de glorie, David a avut şi momente pe care Biblia nu le retuşează, nu le ascunde şi nu încearcă să le camufleze pentru a nu subestima momentele de slavă din viaţa împăratului David.

Vă invităm să ascultaţi un ciclu de predici care vă prezintă „Viaţa lui David” fără photoshop, fără idealizări exagerate. O viaţă simplă de om, cu urcuşuri şi coborâşuri. O viaţă cu biruinţe şi înfrângeri. O viaţă cu bucurii şi dureri fatale.

Acest ciclu de predici nu are drept scop subestimarea acelui ce este numit de Scripturi – om după inima lui Dumnezeu. Acest studiu vrea să îţi prezinte şi alte tablouri ale acestei vieţi. David luptătorul curajos care a doborât un uriaş doar cu o piatră din praştie şi David care a falimentat în rolul de tată, a pierdut câţiva copii şi a preacurvit atunci când s-a complăcut în oboseala de pe câmpul de luptă şi a rămas acasă.

David – rămâne un erou după inima lui Dumnezeu, dar viaţa lui cu toate urcuşurile şi coborâşurile ei este o lecţie de încurajare pentru fiecare din noi. Şi oamenii după inima lui Dumnezeu au fost oameni, iar Dumnezeu nu ascunde aceste detalii din viaţa lor.

De ce rămâne David un om după inima lui Dumnezeu, chiar şi după toate căderile lui spirituale? Aflaţi din ciclul de predici „Viaţa lui David” semnat de pastorului, Valeriu Ghileţchi.

Ciclul de predici a fost predicat în cadrul bisericii „Isus Salvatorul” din Chişinău, pe parcursul anului 2013. 

Mesajul 1: Saul – primul împărat a lui Israel

Mesajul 2: David şi Ionatan – un model de prietenie sfântă

Mesajul 3: David vs Nabal – cum să îţi stăpâneşti mânia?

Mesajul 4: David în ţara filistenilor – consecinţele unei decizii greşite

Mesajul 5: Urcarea lui David pe tron – examenul puterii

Mesajul 6: David şi Chivotul lui Dumnezeu

Mesajul 7: David şi Şimei – importanţa iertării

Mesajul 8: David şi familia sa

Mesajul 9: Prietenii împăratului David

Mesajul 10: Cum a ajuns David să lucreze ca un nebun?

Mesajul 11: Ultima rugăciune publică a împăratului David

You may also like...