Programul Zilei Mondiale de Rugăciune a Femeilor

2,189 vizualizari

ZIR 2013ZIUA MONDIALA DE RUGĂCIUNE 2013 "ÎN PAS CU DUHUL: PRIN ROADA LUI, CARE ESTE DRAGOSTEA"      

Luni, 04 noiembrie 2013, femeile din toată lumea îşi vor pleca genunchii în rugăciune. Programul a fost pregătit de către Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Europa. Salutări din partea preşedintei Departamentului Femeilor din Alianţa Mondială Baptistă.

Dragile mele surori, Vă salut cu multă bucurie! Noi femeile ne pregătim pentru ziua de 4 noiembrie 2013 când vom sărbători Ziua Internaţională de Rugăciune. Anul acesta tema întâlnirii este „În pas cu Duhul: prin roada Lui, care este DRAGOSTEA". Imediat îmi vin în minte cuvin¬tele cântării învăţată din copilărie care spun: „Isus ştiu mă iubeşte, Biblia îmi spune mie; Cei mici Lui îi aparţin, Copilaşii la El vin! Da, mă iubeşte! El mă iubeşte! Mă iubeşte, da! Biblia îmi spune aşa!". Cuvintele acestei cântări mi s-au întipărit în inimă şi nu le-am uitat în toţi aceşti ani şi m-au ajutat să găsesc pacea şi siguranţa în Domnul şi Mântuitorul nostru Isus Hristos.

Cuvintele cântării îmi aduc aminte mai multe adevăruri care ne ajută să vedem cât de mare este dragostea Domnului pentru noi.

  • Când ştiu că sunt iubită de Domnul Isus, viaţa mea capătă adevărata semnificaţie.
  • Când Sfânta Scriptură mă convinge de dragostea Domnului nu mă bazez pe emoţii trecătoare; astfel mă pot încrede doar în dragostea Lui şi nu mă las purtată încolo şi-ncoace de împre¬jurările vieţii.
  • Când înţeleg că aparţin Domnului Isus pentru că am fost crea¬tă şi răscumpărată de El, sunt liberă să Îi slujesc ca răspuns la dragostea Lui.
  • Când ştiu că sunt slabă şi nu pot face nimic de la mine însămi, atunci mă pot odihni cu adevărat în tăria Lui împlinind scopul pentru care am fost creată
  • Când îmi aduc aminte că El îmi este Prieten credincios, că El este întotdeauna cu mine, nu datorită faptului că ceea ce fac merită să primesc dragostea Lui, ci doar pentru faptul că El mă iubeşte, îmi pot trăi viaţa arătând altora dragostea Lui.

Să nu uităm că dragostea este însăşi natura lui Dumnezeu. În 1 loan 4:8 citim: „Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu; pentru că Dumnezeu este dragoste". Adevărul de neclintit că Dumnezeu este dragoste ne susţine în viaţă şi în slujire. Pentru că Dumnezeu este dragoste, noi femeile din întreaga lume venim în rugăciune în această zi să ne rugăm, să învăţăm şi să dăruim. Rugăciunea mea este să experimentezi dragostea lui Dumnezeu şi dragostea surorilor în credinţă din întreaga lume în fiecare zi şi în acelaşi timp să poţi împărtăşi această dragoste cu orice persoană pe care o întâlneşti. Raquel Contreras, Preşedintă Departamentul Femeilor, A.M.B.

Studiu biblic – 1 loan 4:7-21 Ce este dragostea? Dragostea nu este doar o emoţie, ci este o putere, care motivează la acţiune (1 loan 3:16-18). Pentru scopul studiului nostru dragostea este o boabă din ciorchinele care este roada Duhului (Galateni 5:22) şi este menţionată prima dintre mai multe boabe.

Dragostea lui Dumnezeu

Sursa dragostei este Dumnezeu, căci Dumnezeu este dra¬goste (1 loan 4:8, 16). Dragostea lui Dumnezeu face parte din ceea ce este El, personalitatea Lui, natura Lui; în toate acţiunile Sale Dumnezeu este dragoste. Dragostea este personificată în Persoana Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Isus este dragostea lui Dumnezeu În numeroasele fapte de milă, vindecare, grijă şi învăţătură Domnul Isus a arătat că îi iubeşte şi-i primeşte pe păcătoşi (Luca 9:34), şi prin durerea de care a dat dovadă când a văzut neascultarea (Matei 23:23-39), vedem dragostea Domnului în acţiune. În cele din urmă şi în mod suprem vedem dragostea lui Dumnezeu în moartea pe cruce a Domnului Isus Hristos pentru ca noi să pri¬mim iertarea, mântuirea şi pacea cu Dumnezeu (1 Ioan 4:9-10). Pe cruce, Domnul Isus Şi-a dat viaţa ca jertfă, ca plată pentru păcatele tuturor oamenilor de pretutindeni şi a luat asupra Sa pedeapsa lor. Dumnezeu nu ne iubeşte pentru că am avea merite sau pentru că am fi vrednici de dragostea Sa. Dragostea Lui pentru noi, copiii Săi, nu depinde de cine sau ce suntem, ci de cine este El. Domnul Isus ne iubeşte pentru că este în firea Lui să iubeas¬că. Adevăratul înţeles al dragostei se vede la crucea Domnului. Ca să începem să înţelegem ce înseamnă această dra¬goste este necesar să vedem că suntem păcătoşi osândiţi de legea lui Dumnezeu, vred¬nici doar de mânia Lui. Numai dragostea lui Dumnezeu îndepărtează mânia lui Dumnezeu de la noi. Aceasta este adevărata dragoste, o dragoste de care are nevoie orice fiinţă omenească, o dragoste pentru fiecare bărbat, feme¬ie şi copil. Cât de adâncă şi de mare este dragostea lui Dumnezeu pentru noi?

Dragostea noastră pentru Dumnezeu

Noi suntem îndemnaţi să-L iubim pe Dumnezeu prin porunca care spune: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău, cu toată puterea ta" (Matei 22:37). Domnul Isus a spus că aceasta este prima şi cea mai mare poruncă. Noi cunoaştem această dragoste numai prin Dumnezeu şi numai prin faptul că El ne-a iubit mai întâi (1 Ioan 4:19). Dumnezeu cere de la copiii Săi o dedicare totală, „din toată inima şi din tot sufletul" (Deuteronom 30:6). Dragostea pentru Dumnezeu este o experienţă plină de bucurie care îşi are originea în părtăşia noastră cu El şi în conştientizarea continuă a faptului că El este prezent în vieţile noastre. Noi ne exprimăm dragostea faţă de Dumnezeu prin faptul că ascultăm de poruncile Lui şi păzim Cuvântul Său (losua 22:5, Ioan 14:21). Dumnezeu ne-a dat Duhul Său (1 loan 4:13) care lucrează în inimile, minţile şi sufletele noastre ca să ne facă tot mai asemănători cu Domnul Isus Hristos (1 Corinteni 3:18). Duhul ne dă puterea să-L iubim pe Dumnezeu şi să trăim o viaţă plăcută Lui. Aşa cum am spus deja, dragostea este un aspect al rodului Duhului şi dragostea vizibilă în viaţa noastră este semnul că Dumnezeu locuieşte în noi şi noi trăim prin El şi iubim aşa cum doreşte El. În comparaţie cu dragostea lui Dumnezeu pentru noi, adesea dragostea noastră pentru El este slabă, însă Dumnezeu se bucură de noi şi de dragostea noastră pentru El, chiar dacă aceasta este slabă. Această dragoste creşte pe măsură ce învăţăm să ne încredem tot mai mult în El. Dragostea pentru Dumnezeu se manifestă prin credinţa noastră în El şi prin dorinţa noastră de a-I fi plăcuţi în toate lucrurile. Dragostea noas¬tră pentru Dumnezeu este întot¬deauna un răspuns la dragostea Lui pentru noi (1 loan 4:19). Pe măsură ce continuăm să trăim în prezenţa lui Dumnezeu dra¬gostea noastră pentru Dum¬nezeu creşte, se adânceşte şi se întăreşte. Domnul să ne dea har ca să-L iubim tot mai mult!

Dragostea noastră pentru alţii

În primul verset al textului nostru ni se spune: „Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii; căci dra¬gostea este de la Dumnezeu" (1 Ioan 4:7). Noi putem iubi numai pentru că Dumnezeu ne iubeşte (1 Ioan 4:19). Apoi, a doua mare poruncă este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi" (Matei 22:39). Pe cine ne este mai uşor să iubim: pe fraţii noştri în credinţă sau pe vecinii noştri? De fapt, noi suntem chemaţi să-i iubim pe toţi oamenii. Voia lui Dumnezeu este ca dragostea să fie caracteristica de bază a relaţiilor dintre oameni şi fiecare să caute binele suprem al celorlalţi. Trebuie să-i iubim pe fraţii şi pe surorile noastre în Hristos. De asemenea, trebuie să-i iubim pe toţi oamenii, pe toţi aceia pe care Dumnezeu ni-i scoate în cale. Domnul Isus ne-a poruncit să-i iubim chiar şi pe cei ce ne urăsc şi ne prigonesc (Matei 5:44). Pentru a face aceasta avem nevoie de harul lui Dumnezeu. Avem nevoie ca Duhul Său să ne dea astfel de dragoste. Dumnezeu ne cere să iubim aşa cum iubeşte El (1 Ioan 4:11). După cum Domnul Isus ne-a arătat dragostea Tatălui, tot aşa noi trebuie să iubim ca El. Aceasta este dovada că Domnul Isus trăieşte în noi prin Duhul Său. Apostolul Ioan ne spune că originea dragostei noastre se află în dragostea lui Dumnezeu şi că dragostea Lui ajunge desăvârşită în noi în timp ce îşi împlineşte scopul în noi (1Ioan 4:12,17). Cât de uimitor este aceast lucru! Un alt lucru uimitor este că dragostea noastră unul pentru altul şi nu dragostea noastră pentru Dumnezeu este dovada că Dumnezeu rămâne în noi (1 Ioan 4:12).

Nu este întotdeauna uşor să-i iubim pe alţii, dar când dragostea este prezentă în vieţile noastre aceasta arată că şi Dumnezeu este prezent (1 Ioan 4:16). Toţi cei care iubesc aşa cum Dumnezeu ne iubeşte nu trebuie să se teamă. Dragostea şi frica nu pot locui împreună (1 Ioan 4:18). Frica are de-a face cu pedeapsa pe când dragostea are de-a face cu primirea sau acceptarea. Noi ne temem când ştim că merităm pedeapsa, dar Domnul Isus a luat asupra Lui pedeapsa pe care o meritam noi. Datorită mântuirii pe care ne-o oferă Dumnezeu în dragostea Lui, noi suntem acceptaţi de Dumnezeu prin Isus Hristos. Astfel frica sau teama a fost biruită de dragoste. Aceasta este Evanghelia, vestea bună pe care noi o ducem lumii. Dragostea este o nevoie constantă în viaţa de fiecare zi deoarece mulţi oameni nu ştiu nimic despre adevărata dragoste. Oamenii caută dragostea, dar o caută în locuri greşite şi uneori rezultatele sunt dramatice. Ca şi copii ai lui Dumnezeu suntem chemaţi să iubim aşa cum iubeşte El.Această dragoste nu este sentimentală, ci practică; nu este superficială, ci reală; nu se mulţumeşte pe sine, ci se jertfeşte pe sine. Dumnezeu ne-a încredinţat această dragoste ca să o experimentăm şi să o împărtăşim altora.

Noi trebuie să imităm dragostea lui Dumnezeu (1Ioan 4:11; Efeseni 5:2). Nu trebuie să uităm niciodată că Isus Hristos a murit şi pentru ceilalţi oameni şi trebuie să-L vedem pe Isus Hristos Însuşi în alţii (Matei 25:40). Dragostea noastră pentru alţii trebuie să fie autentică, sau aşa cum spune apostolul Ioan trebuie să-i iubim pe alţii „nu cu vorba sau cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul" (1 Ioan 3:18). Ajutorarea altora este un mod practic de-a ne arăta dragostea faţă de ei. Când ne închidem inimile faţă de nevoile altora înseamnă că ne lipseşte dragostea lui Dumnezeu. A nu-i iubi pe alţii înseamnă a nega prezenţa lui Dum¬nezeu în vieţile noastre (1 Ioan 4:19-21). Ioan arată clar că noi nu-L putem iubi pe Dumnezeu dacă nu iubim pe fraţi şi pe surori. Oamenii din jurul nostru au fost făcuţi după chipul lui Dumnezeu la fel cum am fost făcuţi şi noi, şi trebuie să-i iubim. Dacă spunem că Îl iubim pe Dumnezeu, dar nu îi iubim pe oameni suntem mincinoşi (1 Ioan 4:19-21). Dacă Îl iubim pe Dumnezeu, cu siguranţă îi putem iubi pe oameni.

Ultimul verset al textului nostru este o poruncă: „Şi aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeşte pe Dumnezeu iubeşte şi pe fratele său" (1 Ioan 4:21). A-L iubi pe Dumnezeu înseamnă a păzi poruncile Lui. Dragostea nu este o opţiune, ci o poruncă directă, şi trebuie să luăm seama la ea. Existenţa acestei dragoste, care îşi are originea în unitatea poporului lui Dumnezeu (Filipeni 2:1-4; Efeseni 4:2-5) dovedeşte lumii de afară realitatea credinţei noastre. Comentariul făcut de un păgân la adresa creştinilor, consemnat de Tertulian, marele apologet creştin de la Cartagina, este mai mult decât convingător: „Vedeţi cât de mult se iubesc creştinii unii pe alţii?". Oamenii ne privesc tot timpul. Văd ei dovada credinţei noastre în unitatea şi iubirea noastră?

Aşa cum ştim, în Biblie, marele capitol al dragostei este 1 Corinteni 13. În versetul 13 din acest capitol citim: „Acum, dar, rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea." Oare de ce dragostea este cea mai mare? Cineva a comentat şi a spus că în cer credinţa noastră va fi răsplătită, iar nădejea noastră va fi împlinită şi, prin urmare, nu vor mai fi necesare, dar dragostea va fi acolo din belşug şi la fel de puternică ca întotdeauna. Deci noi trebuie să iubim aşa cum iubeşte Dumnezeu. Haideţi să fim femei ale lui Dumnezeu, care umblă în pas cu Duhul prin dragoste. Această dragoste a lui Dumnezeu să curgă din vieţile noastre către ceilalţi oameni, care au nevoie de ea şi, prin aceasta, să slăvim şi să onorăm pe Acela care este Dragoste, adică pe Dumnezeu!

(Margaret Brown, Scoţia)

Proiecte pentru ziua Internaţională de Rugăciune 2013

  1. Numele proiectului:Centru pentru protecţia femeilor Ţara: Azerbaijan
  2. Numele proiectului:Seminare regionale pentru echiparea tinerelor slujitoare Ţara: Republica Moldova
  3. Numele proiectului: Sprijin spiritual şi mintal pentru femei aflate în relaţii abuzive Ţara: Polonia
  4. Numele proiectului: Învăţaţi-i, hrăniţi-i şi aduceţi-i la Hristos Ţara: Ungaria
  5. Numele proiectului: Fond pentru proiecte speciale Beneficiare: Cele 7 uniuni continentale

În pas cu Duhul prin rugăciune Ghid de rugăciune 2013 Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Pacificul de Sud-Vest (UFCBPSV)

  1. Să ne rugăm pentru conducerea surorilor australiene baptiste ca să urmeze călăuzirea Duhului Sfânt în conducerea şi îndrumarea altor femei ca să se întâlnească cu Isus, să Îl urmeze şi să fie pline de pasiune în slujirea poporului Său.
  2. Să ne rugăm ca femeile creştine din Papua de Vest ca să aibă acces liber să meargă în Papua Noua Guinee (Papua de Est) ca să slujească şi să fie slujite.
  3. Să ne rugăm pentru femeile baptiste din Papua Noua Guinee ca să găsească un loc potrivit pentru un centru de conferinţe şi să poată strânge fondurile necesare pentru acest proiect.
  4. Să ne rugăm pentru solidaritate şi unitate între grupurile creştine din insula Fiji; unele dintre acestea au suferit represalii din pricina protestelor împotriva regimului politic actual.
  5. Să ne rugăm pentru părinţii creştini din Noua Zeelandă, care doresc să-şi crească copiii în frică de Domnul într-o societate ostilă creştinismului şi valorilor tradiţionale ale familiei.

Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Africa (UFCBA)

1.Deşi situaţia economică este dezastruoasă în multe ţări africane, să ne rugăm ca Dumnezeu să ridice femei baptiste care să folosească rugăciunea şi postul ca mijloace biblice pentru schimbare începând de la nivel local prin întâlniri şi partenere de rugăciune atât între persoane cât şi între grupuri.

2.Parteneriate fructuoase între regiunile in componenţa U.F.C.B.A.

3.Conducerea să identifice nevoile urgente de instruire a femeilor (de exemplu, folosirea calculatorului) şi să răspundă acestor nevoi la conferinţele regionale. Astfel femeile vor fi eficiente şi productive în slujirea lor.

4.Femeile creştine să se implice în proiecte specifice care se adresează nevoilor spirituale, fizice, economice şi sociale. Rugaţi-vă ca femeile să caute să dăruie şi să poarte de grijă mai mult decât primesc sau li se poartă de grijă.

5.Conducerea executivului Uniunii care doreşte să implice atât femeile active cât şi cele inactive din diferite subregiuni ale continentului şi astfel să promoveze unitatea atât în ce priveşte activităţile regionale cât şi mondiale. Rugaţi-vă ca Dumnezeu să ridice persoane cu resurse pentru programele stabilite.

6.Contribuţii financiare generoase atât cu ocazia Zilei Internaţionale de Rugăciune cât şi cu ocazia Zilei de Rugăciune pentru Africa. Rugaţi-vă pentru traducerea ambelor programe în limbile locale pentru a creşte numărul participantelor.

Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din America de Nord (UFCBAN)

  1. Voluntarii pentru misiune care se întorc din străinătate – să li deschidă ochii să vadă că „holdele sunt albe… gata pentru seceriş" şi în locurile din care provin şi să fie gata să participe plini de pasiune la secerişul Domnului în propriile comunităţi. 2. Duhul Sfânt să folosească închinarea, părtăşia şi ucenicizarea de care tinerii au avut parte la Conferinţa tinerilor din A.M.B. ca să-i întărească, să-i încurajeze şi să-i împuternicească şi astfel să crească ca ucenici eficienţi ai Domnului Isus, care să-L slăvească pe Dumnezeu în zilele şi anii viitori.
  2. Ca femeile să fie bune ispravnice ale resurselor fizice, emoţionale şi spirituale şi în orice situaţie barierele să fie înlăturate şi dragostea lui Dumnezeu să cucerească inimile. Să fim doritoare şi gata să împărtăşim ce avem cu surorile de credinţă şi roada Duhului Sfânt să fie evidentă în vieţile noastre.
  3. Proiectele de misiune din America de Nord să primească fondurile necesare cu ocazia colectei Zilei Internaţionale de Rugăciune. Aceste proiecte sunt destinate femeilor şi copiilor aflaţi în diferite situaţii din întregul continent nord american.
  4. Dumnezeu să deschidă atât inimile femeilor în vârstă cât şi a celor tinere, ca să dezvolte relaţii de mentorare între ele şi astfel să se stabilească legături sănătoase şi durabile între generaţii.
  5. Duhul Sfânt să ne îndrume să lăsăm deoparte propriile planuri şi să ne rugăm pentru fraţii şi surorile noastre din întreaga lume, nu doar astăzi, ci în fiecare zi a anului.

Uniunea Femeilor Bisericilor Baptiste din America Latină (UFBBAL)

  1. Unitatea între conducătorii baptişti din fiecare ţară din America Latină astfel încât ei să onoreze şi să slăvească Numele Domnului.
  2. Noul comitet executiv al femeilor baptiste, care va fi ales la întâlnirea UFBBAL din 13-17 noiembrie a.c.
  3. Viziunea lucrării cu copiii din America Latină – să continue prin slujirea femeilor baptiste din fiecare ţară a continentului.
  4. Femeile tinere din America Latină să fie mai implicate în lucrarea cu femeile atât la nivel local cât şi la nivel naţional şi continental.
  5. Familiile creştine ca să fie o lumină în casele lor şi în mijlocul vecinilor.
  6. Ca UFBBAL să nu îşi piardă viziunea şi scopul în slujirea Domnului.

Comitetul Executiv al Departamentului Femeilor din cadrul BWA

  1. Rugaţi-vă pentru Raquel R. Contreras, preşedinta BWA WD.
  2. Rugaţi-vă pentru Donna Groover, secretara/casiera BWA WD.
  3. Rugaţi-vă pentru Patsy Davis, directoarea executivă BWA WD.
  4. Rugaţi-vă pentru următoarele vice-preşedinte: Africa: Joina Dhlula, Asia: Sook Jae Lee,Caraibe: Yvonne Pitter, Europa: Livija Lame, America de Sud: Marlene Baltazar, America de Nord: Moreen Sharp, Pacificul de Sud-Vest: Julie Belding

Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Asia (UFCBA)

  1. Vestirea Evangheliei şi a răspândirii dragostei lui Dumnezeu printre femeile şi copiii din Asia pentru ca sufletele care trăiesc departe de El în sărăcie, violenţă, discriminare, analfabetism şi sunt victime ale traficului de fiinţe umane (femei şi copiii) să ajungă să-L cunoască pe Hristos şi să înceapă o viaţă nouă.
  2. Misionarii care slujesc în Asia, în special pentru sănătatea lor spirituală, fizică, emoţională, pentru siguranţa lor, pentru puterea de-a învăţa limbi noi şi pentru relaţiile lor cu oamenii din ţările în care slujesc şi cu alţi misionari. Familiile misionarilor, care au rămas în ţara de baştină. Să ne rugăm ca lucrarea misionarilor să fie eficientă şi ca Dumnezeu să continue să trimită misionari în ţările şi la grupurile de oameni care încă nu a ajuns Vestea bună a Evangheliei!
  3. Să ne rugăm pentru protejarea oamenilor care trăiesc în Asia de dezastrele naturale care cauzează în fiecare an mari pierderi de vieţi omeneşti şi bunuri materiale. Familiile care au fost afectate de cutremure şi tsunami ca să găsească echilibru şi nădejde.
  4. Să ne rugăm ca restricţiile impuse creştinilor în multe ţări din Asia să fie ridicate şi Evanghelia să se răspândească tot mai mult [de exemplu, în Coreea de Nord, China, Myanmar (Burma), Pakistan, Afganistan şi Asia Centrală].
  5. Cooperarea dintre biserici şi guvernele Asiei, astfel încât bisericile să devină o binecuvântare şi să poată veni în ajutorul celor afectaţi de divorţ, homosexualitate, alcool, fumat, narcotice, idolatrie, imoralitate şi amoralitate.
  6. Noua conducere a femeilor din UFCBA, ca aceasta să fie tare atât din punct de vedere spiritual, cât şi fizic; pentru înţelepciune de sus şi dedicare ca să poată sluji aşa cum se cuvine şi să-şi ducă la îndeplinire slujirea încredinţată.

Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Caraibe (UFCBC)

  1. Pentru unitatea dintre bisericile din insula Barbados şi pentru femeile care luptă zilnic pentru împlinirea nevoilor familiei.
  2. Conducere eficientă a lucrării cu femeile din Antigua, ca femeile tinere să dorească să se implice în lucrarea cu femeile şi ca bărbaţii din biserică să fie mai eficienţi în familie şi în societate.
  3. Femeile din insula Dominica să fie sensibilizate şi să alăture uniunii locale şi naţionale şi să fie mai dedicate slujirii Domnului.
  4. Noul guvern din Bahamas şi rata şomajului să scadă cât mai repede.
  5. Viitorul copiilor din Caraibe, care depinde de creşterea sănătoasă dată de mame şi de educarea lor în credinţa creştină. Cereri generala de rugăciune: T. J. Wheeler, Patsy Davis, Raquel Contreras şi Donna Groover – lidere ale Departamentului

Femeilor din cadrul Alianţei Baptiste Mondiale (BWA) Liderii Alianţei Baptiste Mondiale

  1. Rugaţi-vă pentru John Upton, preşedintele BWA.
  2. Rugaţi-vă pentru Neville Callam, secretarul general al BWA.

Uniunea Femeilor Creştine Baptiste din Europa (UFCBE)

  1. Femeile creştine din Europa să se întoarcă la dragostea lor dintâi pentru Domnul Isus şi El să aibă primul loc în vieţile acestor femei nespus de ocupate.
  2. Dragostea lui Dumnezeu să se arate prin dragoste, sensibilitate şi preocupare pentru alţii şi în special pentru nevoile surorilor în credinţă.
  3. Popoarele Europei (aproximativ 850 de milioane de locuitori) să înţeleagă care este adevăratul sens al vieţii şi să fie atraşi spre Isus Hristos, văzând cât de mult iubesc creştinii.
  4. Căsătoriile creştine să fie protejate şi binecuvântate de Dumnezeu pentru a fi familii puternice, sănătoase şi împlinite, un adevărat exemplu al planului lui Dumnezeu pentru căsătorie, iar copiii să crească într-o atmosferă de dragoste.
  5.  Mamele tinere să folosească toate mijloacele biblice disponibile ca să crească şi să fie tari în credinţă, să fie evlavioase, să fie în orice împrejurare sare şi lumină în locul în care se află.
  6. Creştinii mai în vârstă să fie maturi în credinţă, să nu se lenevească, ci să împărtăşească altora cunoştinţele lor despre Dumnezeu şi experienţele pe care le-au avut cu Dumnezeul dragostei, să fie deschişi la schimbare potrivit cu călăuzirea Duhului, pentru a-i încuraja pe cie care păşesc pe urmele lor în credinţă. Să ne rugăm ca dragostea, bucuria şi pacea lui Dumnezeu să se vadă în vieţile noastre şi oamenii să fie atraşi spre Domnul Isus Hristos.

Nota bene: Scumpe şi preaiubite surori, doresc să vă aduc la cunoştinţa Dvs. că această zi de rugăciune se încheie cu o colectă. Aceşti bani sunt folosiţi pentru proiecte speciale din ţările sărace, care să sprijinească lucrarea femeilor. Ţara noastră anul acesta este parte a programului mondial de rugăciune, deaceia femeile din întreaga lume se vor ruga în mod deosebit pentru lucrarea din ţara noastră. Colecta strânsă puteţi să o transmiteţi la Conferinţa Naţională care va avea loc pe data de 8-9 noiembrie 2013 sau să o transmiteti la Uniunea BCEB cu menţiunea "Departamentul surorilor". Vă multumim pentru colecta din anul 2012 şi doresc să cunoaşteţi că orice bănuţ a fost folosit cu mare grijă în lucrarea surorilor şi acesta a fost sprijinul prin care Dumnezeu ne-a binecuvântat şi lucrarea continuă. Harul, pacea şi îndurarea să vă fie înmulţite.

Cu multă dragoste,

Eugenia Podoleanu Coordonatoarea Departamentului surorilor al UBCEB RM tel.: 069907707; 022-59-64-98 (dom.); 022-29-26-39 (serv.)

You may also like...