Dragostea acoperă totul

1,441 vizualizari

IMG_0990„Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum Hristos şi-a iubit Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea”, Efeseni 5: 25

În data de 15 septembrie în biserica CEB din s. Calaraşovca, raionul Ocniţa s-a desfăşurat un serviciu de închinare în cadrul cărui a fost oficiată cununia dintre Bondarecnco Alexandru şi Bivol Aliona. Ceea ce deosebeşte în mod special acest cuplu binecuvântat în Domnul este faptul, că sora Aliona în urma unei boli, încă de la o vârstă fragedă a pierdut abilitatea de a se mobiliza de sinestătător.

Diagnoza stabilită din partea medicilor (distrofie musculară) spune despre faptul, că diagnoza respectivă nu poate fi tratată. În acea perioadă Aliona deja frecventa şcoala duminicală şi credea profund, că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, iar Cristos a venit să salveze păcătoşii. Aceasta a fost o perioadă cu experianţe dificile şi de luptă spirituală pentru această tânără. Rudele necredincioase şi cunoscuţii vedeau această boală ca o pedeapsă pentru faptul, că ea s-a alipit de „o altă credinţă”. În pofida acestui fapt, Aliona nu doar că nu s-a dezamăgit în credinţă, dar prin rugăciunile sale şi exemplu demn de urmat a câştigat-o iniţial pe sora ei pentru Domnul, iar mai târziu şi părinţii ei care s-au alăturat bisericii prin botezul în apă.

În decursul acestor ani Aliona stăruitor participa în cadrul serviciilor de închinare, recita poezii, se ruga în biserică cu rugăciuni inspirate. În acelaşi timp ea îi susţinea şi îi încuraja prin internet pe cei care erau ţintuiţi la pat şi treceau prin singurătate şi tristeţe. Cu fratele Alexandru a făcut cunoştinţă în urmă cu 3 ani. După cum a mărturisit Alexandru, prietenia lor spirituală, în mare măsură, a contribuit la consolidarea lui în credinţă şi aprofundarea relaţiei lui personale cu Domnul.

Când inima fratelui s-a înflăcărat cu o dragoste cerească faţă de Aliona şi a hotărât să-şi lege viitorul cu ea, mulţi au înceracat să-l convingă să renunţe la acest pas. Cineva considera, că aceasta este o cruce prea greu de purtat, alţii „îşi făceau griji” cu privire la faptul cine se va ocupa de treburile casei. Dar inima fratelui Alexandru mai întâi de toate, era receptivă la vocea lui Dumnezeu, de aceea, în hotărârea lui el a spus ferm: „Îţi mulţumesc Dumnezeule pentru această mare comoară din viaţa mea. Ajută-ne să rămânem mereu împreună şi atunci când va fi bine şi atunci când vom avea greutăţi” – răsunau cuvintele rugăciunii lui în timpul cununiei.

Nu ne rămâne decât să-I mulţumim Domnului şi să continuăm să ne rugăm ca El să întărească, să apere şi să binecuvânteze viaţa de familie a lui Alexandru şi Aliona. Cuvântul din partea Domnului, citit în timpul cununiei din 1 Corinteni 11:11 „Totuşi, în Domnul, femeia nu este fără bărbat, nici bărbatul fără femeie” să devină motto-ul vieţii lor.

Traducere de, Iuliana David

You may also like...