Slides,  Tineret. în slujire

Vestirea Evangheliei în satul Criva și la Casa Milei „Tabita” cu prilejul sărbătorii „Nașterea Domnului”

Cu prilejul nașterii Mântuitorului, grupul de tineri din or. Cricova a răspândit Evanghelia prin intermediul colindelor în satul Criva. Aceștia au transmis mai departe vestea despre Nașterea Domnului nostru Isus Hristos şi au împărtășit cu băștinașii satului – bucuria venirii Lui în vieţile noastre ca Mântuitor.

Oleg Savin, liderul de tineret pe Comunitatea Chișinău, ne-a împărtăşit câteva emoţii din bucuria acestei lucrări: „Împreună cu soția și tinerii bisericii din Cricova am vizitat satul Criva din raionul Briceni. Auzind de nevoia mare care este în această localitate, aflată la extrema de nord a RM, am decis să aducem Vestea Bună și aici. Împreună cu biserica locală și familia misionarului Șcerbatîi Valentin și soția sa Maria, am colindat aproximativ 90 de familii social vulnerabile, oferindu-le dragostea noastră, daruri, Biblii, dar și calendare creștine”.

Matei 5:16 ne îndeamnă astfel: „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.”

Haideți să nu fim indiferenți, ci să fim gata să mergem să vestim Evanghelia în toată Moldova și până la marginile pământului.

Fiind întrebat despre noua experiență de a sluji în satul Criva, pastorul Valentin Șcerbatîi a mărturisit că face un traseu de circa 35 km din satul Larga, pentru a păstori această adunare. Acesta a afirmat că versetul din Filipeni 4:13 este cel care-l încurajează nespus de mult să nu obosească în vestirea Evangheliei în Criva – „Pot totul în Hristos, care mă întărește”.  Slăvit să fie Domnul pentru această lucrare frumoasă!

Rugați-vă pentru familia Șcerbatîi care nu încetează să slujească oamenilor din localitate, chiar dacă întâmpină multe dificultăți în cale. Rugați-vă pentru satul Criva, ca oamenii să-și deschidă inimile pentru Dumnezeu, căci doar în El ne putem găsi alinarea.

Grupul de tineri din Cricova nu a ezitat să colinde oamenii pe care-i întâlneau pe parcursul zilei, pe străzile satului. A fost o bucurie și o înviorare sufletească pentru cei a căror poartă nu e deschisă de ani de zile pentru vizitatori, pentru cei care nu au sănătatea necesară de a frecventa adunarea, n-au ce mânca, nici cu cine schimba o vorbă, cât și pentru tinerii care au avut posibilitatea de a răspândi vestea bună a nașterii Mântuitorului și Salvatorului nostru Isus Hristos.

Totodată, în drum spre îndepărtatul sat de la nordul țării, tinerii slujitori au avut un popas la azilul de bătrâni „Tabita” de la Iabloana, unde i-au colindat pe vârstnici și s-au bucurat împreună cu aceștia de nașterea Domnului Isus. Este greu de exprimat în cuvinte reacțiile bătrânilor, care plângeau de bucurie și mulțumeau grupului de tineri pentru vizită. Rugați-vă pentru tinerii care sunt dispuși să vină și să slujească atât în satul Criva, cât și la azilul de bătrâni „Tabita”. Rugați-vă pentru toți oamenii care au auzit Evanghelia, ca sămânţa aruncată să dea rod, iar pentru toate Domnul să fie glorificat. Dumnezeu să-i binecuvânteze pe toți cei care în perioada sărbătorilor au auzit despre iubirea lui Dumnezeu venită pentru noi oamenii odată cu nașterea Sa!

 

„Domnul este lumina şi mântuirea mea: de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele: de cine să-mi fie frică? Chiar o oştire de ar tăbărî împotriva mea, inima mea tot nu s-ar teme. Chiar război de s-ar ridica împotriva mea, tot plin de încredere aş fi” – Psalmul 27:1-3