Departamentul surorilor UBCEB RM

1,828 vizualizari

TTTTTTTTMotto: “Un cuvânt spune Domnul, şi femeile aducătoare de veşti bune sunt o mare oştire…” (Psalmii 68:11)

Viziunea lucrării: Glorificarea lui Dumnezeu prin formarea de ucenice mature în Hristos.

Misiunea: Încurajarea şi facilitarea creşterii spirituale personale a femeilor pentru a deveni membre sănătoase şi active ale Trupului lui Hristos prin motivarea, echiparea şi implicarea lor în diferite aspecte ale slujirii creştine în scopul edificării şi lărgirii Împărăţiei lui Dumnezeu.

 Principii trăite de fiecare femeie după un chip vrednic de Domnul:

– Să-L descopere pe Dumnezeu în mod personal;

– Să trăiască o viaţă de credinţă fundamentată pe Cuvânt şi care să reflecte plinătatea Duhului Sfânt;

– Să îşi identifice şi să-şi folosească darurile spirituale cu care a fost înzestrată;

– Să fie un exemplu demn de urmat în familie, biserică şi societate.

Principii de slujire:

  1. Sub autoritatea lui Dumnezeu, în conformitate cu Cuvântul Său şi călăuzirea Duhului Sfânt.
  2. Sub autoritatea slujitorilor.
  3. Slujirea în echipă pe plan local, regional şi naţional.
  4. Ucenicizarea.
  5. Multiplicarea.
  6. Slujirea în urma identificării nevoilor Bisericii.

Paşi în desăvârşirea lucrării:

  1. Planificare
  2. Implementare
  3. Evaluare
  4. Îmbunătăţire

Direcţiile lucrării:

  1. Rugăciunea
  2. Creșterea spirituală
  3. Caritate/Slujire
  4. Evanghelizare

Rugăciune:

  • Organizarea grupurilor de rugăciune, lanţurilor de post și rugăciune, care să susţină cu dedicare lucrarea bisericii locale, slujitorii  de pe ogorul Domnului şi nevoile speciale care apar în cadrul bisericii;
  • Organizarea la nivel de oraş şi de comunitate a unor seminare și conferinţe de rugăciune în care să se dea învăţătură despre importanţa rugăciunii, metode eficiente de mijlocire şi să se petreacă timp în rugăciune;
  • Organizarea unui buletin de rugăciune, care să unească femeile din întreaga țară la această slujire;
  • Organizarea unor întâlniri speciale în fiecare biserică cu ocazia zilei mondiale şi zilei naţionale de rugăciune a femeilor baptiste.

–          Creșterea spirituală

  • Organizarea  grupurilor de studiu biblic şi rugăciune, pentru ca un număr cât mai mare de surori să crească în cunoaşterea Cuvântului lui Dumnezeu. În aceste grupuri se vor folosi ca bază de studiu, în funcţie de nevoile concrete ale femeilor din grupul respectiv diferite materiale (ca de ex. Precept Ministries, BEE, Beth Moore sau altele), care au aprobarea Conducerii UBCEB.
  • Organizarea de întâlniri la nivel de biserică, oraş sau comunitate în care să se dea învăţătură biblică sănătoasă referitoare la creşterea spirituală, abordând diverse subiecte importante (ex: însemnătatea rolului de soţie şi mamă, slujirea în Biserică…).
  • Organizarea seminarelor de instruire la nivel local, regional şi naţional cu scop de echiparea tinerei generatii pentru lucrare.
  • Organizarea la nivel local, comunitar sau national  a unor conferinţe ce vor contribui la consolidarea si unificarea lucrării Departamentului surorilor din cadrul UBCEB

Caritate/slujire

  • Organizarea vizitării şi ajutorării bolnavilor, bătrânilor si familiilor social-vulnerabile din biserică prin organizarea meselor si oferirea darurilor  conform nevoilor si posibilitătilor;
  • Identificarea nevoilor azilelor de bătrâni, a centrelor de minori şi a închisorilor pentru femei din zonă şi încurajarea femeilor de a se implica în a duce Evanghelia în aceste locuri şi a le alina nevoile;
  • Organizarea la nivel de comunitate a unor cursuri de instruire a femeilor care sa poată sprijini femeile care se confruntă cu diferite probleme;

Evanghelizare

  • Organizarea cu ocazia unor zile speciale (ca de ex.: Naşterea Domnului, Învierea Domnului, 8 martie,    1 iunie) a programelor evanghelistice;
  • Crearea unor proiecte specifice care să asigure un impact mai mare în societate (emisiuni de radio sau TV pentru femei, site-uri, buletinul surorilor, revistă pentru femei ş.a.).

Esenţa lucrării creştine rămâne, de-a lungul veacurilor, indiferent de contextul social sau cultural în care ne găsim una ce se bazează pe modelul CRISTIC. Prin prisma unei asemenea abordări şi decurgând din ea, iată câteva principii directoare cărora se subscrie lucrarea pe care o facem şi la care vă chemăm pe  toate:

1. Lucrăm împreună pentru a zidi Împărăţia lui Dumnezeu, nu pentru a ne promova propria persoană, „lucrare” sau organizaţie.
2. Facem lucrarea, ne trăim viaţa şi stabilim relaţii cu cei din jur bazate pe harul Domnului, nu subscriind unei atitudini caracterizate de legalism sau libertinaj.
3. Lucrarea pe care o facem este una de slujire în autoritatea pe care ne-o dă Dumnezeu prin Duhul Sfânt, în supunere faţă de conducerea bisericii/comunităţii şi nu urmărim puterea/influenţa conferită de o anumită poziţie.
4. Ne dedicăm lucrului în echipă, încurajându-ne şi sprijinindu-ne unele pe altele, fiecare contribuind la propăşirea lucrării cu darurile pe care le are. Nu face nimeni lucrarea de una singură, în izolare.
5. Ne rugăm şi lucrăm împreună pentru a asigura consolidarea şi dezvoltarea/creşterea lucrării. Facem din aceasta un scop pe care-l urmărim cu consecvenţă, nu ne mulţumim cu o creştere accidentală/la voia întâmplării.
Domnul să ne ajute aşa să trăim şi să slujim!

Tu dar, copilul meu, întăreşte-te în harul care este în Hristos Isus. Şi ce-ai auzit de la mine în faţa multor martori, încredinţează la oameni de încredere, care să fie în stare să înveţe pe alţii.”                                                                                                                                             

( 2 Timotei 2:1-2)

 

You may also like...