Întâlnirea misionarilor: plantarea de noi biserici este o prioritate a slujirii

1,836 vizualizari

În cadrul întâlnirii cu misionarii, ce a avut loc la biserica „Isus Salvatorul” din orașul Chișinău, fratele Ion Miron, secretarul UBCEB, a anunțat care sunt planurile cu privire la plantarea noilor biserici pentru următorii 4 ani. La această întâlnire au participat aproximativ 40 de frați din diverse raioane ale țării, care slujesc în colaborare cu departamentul de evanghelizare și misiune din cadrul Uniunii Bisericilor Creștin Evanghelice Baptiste. Vorbitorul principal al acestui eveniment a fost Rich Davis, din Statele Unite ale Americii, care și-a dedicat o bună parte din viața sa slujind ca misionar în America Centrală și de Sud, și de asemenea, în India.

Rich Davis: «Mi-e frică să obțin succes la ceva ce nu este important»

În prima parte a cuvântării sale, Rich Davis a povestit cum Dumnezeu l-a chemat în lucrarea de slujire, apoi l-a direcționat spre câmpurile de misiune și l-a binecuvântat în slujire. După spusele fratelui Rich, părinții lui erau oameni de afaceri. Ei nu negau existența lui Dumnezeu, dar nici nu erau niște credincioși dedicați. Majoritatea timpului îl dedicau lucrurilor pământești. De aceea, decizia fiului lor de a învăța la Colegiul Biblic nu a fost deloc bine privită. Dar, în pofida luptei spirituale, Rich a decis să studieze la acel colegiu. Acolo a întâlnit-o pe viitoarea lui soție Jo-Ann și, după absolvirea colegiului, în 1973, au decis ca împreună să plece ca misionari în Peru. Dorința soților de predica despre Vestea cea Bună a fost atât de mare încât au învățat limba spaniolă pentru a putea comunica cu localnicii. Datorită dedicării și slujirii timp de mai mulți ani în suburbiile capitalei, în Lima au apărut câteva biserici, apoi a fost deschis un Institut Biblic și o școală primară pentru copii din oraș (cu predare în limba engleză).

În 2004, după ce un tsunami a afectat mai multe țări din Asia, Rich și Jo-Ann au plecat în India ca să-i ajute pe oamenii ce au fost afectați. Văzând localnicii care aveau atât de mult nevoie de a auzi Vestea Bună și primind de la Domnul încuviințarea, soții au decis să rămână ca misionari în India. Domnul le-a binecuvântat într-un mod deosebit lucrarea. Într-un timp destul de scurt, cu ajutorul și altor slujitori, au plantat circa 20 de biserici. După ce au plecat din India, fratele Rich împreună cu soția sa au slujit în America Centrală. Cu ajutorul lor, în 2008, în Nicaragua a fost deschis un Institut Biblic.

În prezent, fratele Rich predă la Universitatea „ Divitia Gratiae”, învață limba română și planifică să contribuie la lucrarea de misiune din țara noastră. Motto-ul lui este: „Nu îmi este frică de eșec, mi-e frică să nu am success la ceva ce nu este important” și întotdeauna este gata să plece acolo un Dumnezeu dorește să-l vadă.

 Evanghelizarea este procesul de înțelegere, acceptare și păstrare a Cuvântului

În a doua parte a întâlnirii, Rich Davis a făcut o introducere a cursului său cu privire la plantarea noilor biserici. El a menționat că plantarea bisercilor se începe cu evanghelizarea. „ E imposibil să plantezi o biserică acolo unde nu sunt oameni pocăiți. Dar salvarea unui om este un process, de aceea un slujitor trebuie să înțeleagă cât de departe sau aproape de Adevăr sunt oamenii care îl ascultă” – a spus fratele Rich. În baza pildei semănătorului, a arătat 3 stări diferite ale oamenilor care ascultă Cuvântul. Primul, reflectat în Evanghelia către Matei, capitolul 13, când aude Cuvântul, îl înțelege. Al doilea, în Evanghelia către Marcu, aude, înțelege și primește Cuvântul. Al treilea, în Evanghelia către Luca, înțelege, primește și păstrează în inima lui Cuvântul. Explicațiile fratelui Rich au fost însoție de exemple practice din viața sa, ceea ce i-a ajutat pe frații prezenți să înțeleagă cum ar putea aplica aceste lecții și în viața lor.

 

 

 

 

 

 

Ion Miron: viziunea noastră – 25 de noi biserici în 4 ani!

Fratele Ion Miron, secretarul Uniunii BCEB, a reamintit fraților că peste 750 de localități din Moldova nu au o biserică evanghelică. Astfel, departamentul de misiune din cadrul Uniunii a propus ca în următorii 4 ani să înceapă slujirea în 25 de localități unde încă nu sunt credincioși.

Fratele Ion Miron a spus  c[ aceasta a fost prima întâlnire din cele planificate de departamentul de misiune al Uniunii. În viitor, aceste întâlniri vor fi organizate semestrial pentru ca misionarii să aibă oportunitatea de a face schimb de experiență, să comunice și să se susțină în rugăciune. Pentru aceasta se planifică motivarea a 25 de biserici din imediata apropiere a localităților menționate, care să se roage și să-i binecuvânteze pe misionarii care vor fi dispuși să planteze noi biserici. Bisericile-mamă vor avea responsabilitatea să-i ajute pe misionari prin oferirea ajutorului spiritual, organizatoric și material. Din partea sa, departamentul de misiune al Uniunii va ajuta la stabilirea relațiilor cu partenerii din străinătate întru susținerea acestui proiect.

 

 

You may also like...