ZIua a 28-a – Ramadan 2015: “Bariere în calea mișcărilor”

1,130 vizualizari

Teaching-to-Muslim-Child

Pentru aproape 14 secole, musulmanii și creștinii s-au luptat pentru sufletele nesupuse ale milioanelor de oameni. În primele 13 secole, nenumărați creștini au fost înghiţiţi de Casa Islamului. Doar în ultimul secol valul a început să se întoarcă. În timpul acestor ultimi 150 de ani, am văzut 82 de mișcări musulmane spre Hristos; fie că acest model de cotitură va rămâne sau nu, rămâne de văzut. Una dintre barierele cele mai mari pentru musulmanii care vin la Hristos este în comunitățile creștine.

Cinci bariere care trebuie înlăturate ca Evanghelia să fie răspândită eficient prin Casa Islamului. Acestea sunt:

1. Creștini polemici: Cu peste mai mult de 40,000 de denominațiuni în lume azi, creștinismul este fragmentat ireparabil, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne luptăm unii împotriva altora. Dacă vrem să câștigăm musulmanii pentru Hristos, trebuie să ne focalizăm pe Evanghelie și nu pe imensele diferențe care ne separă.

2. Frica și ura: Când creștinii se simt ameninţaţi de musulmani, frica se poate uşor transforma în mânie și ură. Amenințarea Islamului nu este una goală. Islamul este o ideologie totalitară care a crescut constant pentru aproape 14 secole, zdrobind orice dizidență apărută oriunde. Dar musulmanii nu sunt o ideologie; ei sunt bărbați și femei care sunt pierduți fără Salvator. Hristos e singurul care oferă” dragostea perfectă care alungă frica” (1 Ioan 4:18), care ne împuternicește să câștigăm lumea musulmană pentru credința în El.

3. Imitând Islamul: Islamul a ridicat o cultură a secolului VII ca fiind idealul lui Dumnezeu pentru lume, a înălțat scripturile la statutul de divinitate, a impus o cale legalistă spre cer, a amenințat apostații și critici cu pedeapsa capitală și și-a lărgit teritoriile prin putere militară. La un moment dat și creștinii au încercat aceleași lucruri. Dar acesta nu era calea lui Isus, nu era calea pe care El a prescris-o pentru urmașii Săi. Dacă vrem să îi câștigămlumea musulmană pentru Hristos, va fi numai prin calea lui Hristos și nu prin imitații greșite ale Islamului.

4. Nedreptăți ignorate: Pe măsură ce armatele arabe au avansat în lumea bizantină creștină, au găsit o civilizație care îmbrățișase religia creștină și totuși ignora foarte multe nedreptăți, cum ar fii sclavia. Juriștii islamici au profitat de oportunitate să declare că nici unui stăpân creștin nu i se permitea să dețină sclav musulman, care a condus imediat la convertirea a mii de sclavi în Casa Islamului. Când creştinii ignoră nedreptățile sociale, deschidem o cale Islamului.

5. Ignoranță și apatie: De mai bine de cinci secole, creștinii din vest au putut să ignore provocarea Islamului, văzându-l ca o problemă a lumii vechi. Toate acestea s-au schimbat pe 11 septembrie 2001, când ignoranța vestică și apatia s-au zdrobit de pământ odată cu cele două turnuri ale World Trade Center. Încă mulți creștini azi vor să se retragă în siguranța sanctuarelor și suburbiilor, ignoranți și apatici la realitatea crescândă a lumii musulmane, care a devenit parte din lumea noastră. Dacă vrem să participăm la marea recoltă globală a musulmanilor, trebuie ca mai întâi să scuturăm de pe noi ignoranța și apatia.

CUM NE PUTEM RUGA?

  • Rugați-vă pentru creștinii polemici ca să părăsească certurile și să aducă dragostea lui Hristos la lumea musulmană.
  • Rugați-vă pentru creștini să înlocuiască frica și ura cu dragostea și să fie martori care să poată participa în mare recoltă globală a musulmanilor în Împărăția Sa.
  • Cere lui Dumnezeu să îți arate nedreptățile care rămân neadresate în societățile noastre, în așa fel încât să putem vindeca rănile comunităților noastre.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro

You may also like...