Nevoi de rugăciune,  Slides,  Ştiri interne

Ziua Națională de Rugăciune pentru Republica Arabă SIRIA

“Domnul dă tărie poporului Său, Domnul binecuvântă pe poporul Său cu pace”. Ps. 29:11

The_flag_of_Syrian_Arab_Republic_Damascus,_Syria

Republica Arabă Siria (arab. روروسمجلاروعجالاروهمجلا,)
Populația– 18,5 mln. Locuitori
Capitala– or. Damasc, unul din cele mai străvechi orașe din lume.
Religia – 92% din populație sunt musulmani, 8% – creștini

Siria– leagănul creștinismului. Anume aici în primul secol a apărut una din primele comunități creștine și a apărut termenul de “creștini”. Creștinii sunt băștinașii acestei țări și timp de 20 secole au locuit acolo. După apariția islamului în Siria, în decursul multor secole creștinii și musulmanii au locuit în pace, până în prezent. Siria era exemplu împăcării religioase. Astăzi această balanță nu mai este actuală. Conflictul armat între autorități și insurgenții sunniți, care cer demisia președintelui țării Bașar Asad, au început încă în 2011 și durează aproape 5 ani.

În cadrul așa numitului război “sfânt”, extremiștii torturează și ucid creștinii, răpesc preoții și episcopii, femeile creștine, tinerii. Nimeni nu știe unde în prezent sunt toți acești oameni și ce se întâmplă cu ei. Liderii militanților deschis îndeammnă oamenii să ucidă creștinii, să strice crucile de pe clădirile bisericilor și să nu lase vreo urmă a prezenței creștinilor pe pământul din Siria.

Mulți creștini din Siria permanent sunt răpiți cu scopul remunerării financiare, sunt supuși torturilor și uciderilor cumplite, sunt obligați să se dezică de credința în Domnul Isus. După eliberarea cartierelor urbane care erau ocupate de insurgenții sunniți, adeseori sunt găsite gropi comune unde sunt inmormântați creștini. Unele familii creștine, care nu au bani ca să-și răscumpere rudele capturate, sunt nevoiți să roage pe răpitori ca să omoare rudele lor deodată, din cauză că se tem că rudele lor vor fi chinuiți și asupriți.

ISIS militand (1)

Creștinii, nevoiți să fugă, nu știu ce îi așteaptă înainte. Ei se tem că nu vor mai putea să se întoarcă acasă, în timp ce situația celor care au rămas acasă este și mai disperată. Prețurile pentru produsele alimentare s-au mărit consistent, mărfurile sunt livrate cu întârzieri, deseori este periculos simplu de ieșit în stradă, oamenii și-au epuizat rezervele de mâncare. Consumă iarbă, iar cei care sunt bolnavi și sleiți de puteri nu au posibilitatea să primească ajutor medical. Conform datelor ONU, numărul celor decedaţi în urma războiului este de aproximativ 300 mii oameni, şi numărul refugiaţilor este de aproximativ 13 milioane de oameni. Ambele părţi ale conflictului din Siria nu sunt gata de a merge spre pace!

_85468684_028956288-1

Misiunile și organizațiile creștine colaborează direct cu partenerii creștini din interiorul țării pentru ca să livreze ajutorul umanitar direct celor nevoiași din Siria.

Frații și surorile noastre în Domnul din Siria au nevoie de susținerea noastră în rugăciune. Haideți împreună să ne rugăm pentru:

• Încheierea violențelor, instaurarea păcii și stabilității;
• Cei care încă se află în mâinile teroriştilor, să capete pacea şi eliberarea cât mai curând;
• Cei care şi-au pierdut rudele şi apropiaţii, dar şi avuţiile să fie întăriţi în credinţă;
• Creştinii să stea tari în această perioadă grea, să suporte toate acuzaţiile şi presiunile cu credinţă şi speranţă în suflet;
• Copiii care sunt speriaţi de ceea ce se întâmplă în jur şi sunt nevoiţi să trăiască în condiţii insuportabile.