RO / RU

Conducerea UBCEB


IMG_0280Ion Miron
, episcop al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste

Ion Miron s-a născut pe 13 iulie 1969 în s. Obreja Veche raionul Făleşti în familia lui Vasile şi Nadejda Miron. În 1981 a primit pe Domnul Isus ca Domn şi mântuitor al lui personal. După ce a absolvit şcoala medie din s. Obreja Veche, a mers la şcoala de meserii şi a învăţat de tâmplar în oraşul Bălţi.

În primăvara anului 1987 a încheiat legământul cu Domnul Isus prin apa botezului în biserica Baptistă „Betania” din or. Bălţi. După serviciu militar, s-a reîntors în biserica „Betania” din oraşul Bălţi şi s-a implicat activ într-un grup de tineri ce aveau ca scop vizitarea bisericilor de la ţară şi încurajarea lor în viaţa de credinţă. În biserica „Betania” a primit chemarea la slujire.

În anii 1990-1994, prin recomandarea bisericii „Betania” şi a fraţilor din Conducerea Uniunii, a făcut studiile la Institutul Teologic de grad Universitar din or. Bucureşti, România. După absolvirea Institutului, a mers la Teleneşti şi a început lucrarea de plantare a unei biserici. Dumnezeu l-a binecuvântat în slujire şi împreună cu biserica din Teleneşti au plantat alte cinci biserici din raionul Teleneşti.

Din 1994-2013 a predat cursul de Introducere în Vechiul Testament (VT) la Colegiul Teologic Pedagogic din or. Chişinău. Pe 4 mai 1997 a fost ordinat la slujirea de pastor. Paralel cu slujirea pastorală, a făcut studiile de master cu frecvenţă redusă la „Cincinati Bible Colege & Seminary” din Statele Unite. Începând cu anul 2001 a slujit în cadrul Uniunii în diferite slujiri cum ar fi: responsabil pe regiunea de centru, secretar executiv şi episcop.

Ion Miron s-a căsătorit pe 9 iunie 1996 cu soţia sa Valentina. Dumnezeu i-a binecuvântat cu cinci copii, trei fiice şi doi fii.


1463899_771247129607184_469747178053337096_nNicolai Vozian, secretar executiv al Uniunii Bisericilor CEB din Republica Moldova

Nicolai Vozian s-a născut la 19 septembrie 1963 în localitatea Crocmaz, raionul Ştefan-Vodă. Părinţii fratelui Nicolai, fiind credincioşi, din copilărie l-au crescut în învăţătura Domnului. La 7 aprilie, 1991, l-a primit pe Cristos ca Mântuitor personal şi în acelaşi an a încheiat legământ cu Domnul prin apa botezului la biserica „Betel”, or. Chişinău. În anul 1993 a început să lucreze pentru Domnul în calitate de predicator, iar doi ani mai târziu a fost ordinat la slujirea de diacon.

În 1997 biserica a binecuvântat fratele să conducă un grup de studiu Biblic în sectorul Ciocana, or. Chişinău. Dumnezeu a binecuvântat munca fratelui Nicolai şi în 1999 în baza acestui grup a fost deschisă biserica „Betania”. La 14 mai, anul 2000 Nicolai Vozian a fost ordinat la slujirea de pastor.

În anul 2005 este ales ca pastor responsabil pe regiunea Chişinău. Din anul 2009 – la slujirea de secretar executiv al Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste.

Educaţia spirituală şi-a format-o la colegiul Biblic „Harul” din or. Chişinău. În perioada anilor 2003-2009 îşi face studiile la facultatea de istorie la Universitatea Pedagogică de Stat.

Nicolai Vozian este căsătorit. Împreună cu soţia Elena Vozian au crescut doi băieţi şi o fată.


DSC08177Alexandru Goncearuc
, vice-episcop al Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste

Alexandru Goncearuc s-a născut la 16 martie 1956, într-o familie creştină numeroasă. Urmând exemplul frumos al părinţilor săi, din fragedă copilărie a decis că va sluji Domnului. Când a împlinit vârsta de 12 ani, el şi-a întărit decizia prin pocăinţă în prezenţa bisericii.

În anul 1977 trece cu traiul în or. Chişinău şi încheie legămând în apa botezului în prima biserică baptistă din str. Sfântul Ilie 41, actuala locație a bisericii „Isus Salvatorul”.

După botez fratele a început să slujească ca predicator în biserica locală. În anul 1982 Alexandru Goncearuc s-a căsătorit cu sora Nadejda. Dumnezeu a binecuvântat viaţa lor de familie şi le-a dăruit doi fii şi trei fiice.

În anul 1984 a fost ordinat la slujirea de diacon în biserica „Betel” din or. Chişinău. La începutul anilor 90, odată cu deschiderea uşilor pentru Evanghelie, sfatul frăţesc l-a binecuvântat pe Alexandru Goncearuc pentru deschiderea unei noi biserici în sectorul Botanica. Dumnezeu a binecuvântat lucrarea misionară a fratelui şi în anul 1995 a fost ales şi ordinat la slujirea de păstor în biserica nou – formată „Gheţimani”. Din anul 2000 este implicat în diverse slujiri din cadrul UBCEB. În anul 2005 Alexandru Goncearuc este ales la slujirea de vice – episcop, slujire pe care o face şi la etapa actuală.