Slides,  Ştiri interne,  Tineret. în slujire

Vestea bună la hotarul de nord. Bucuria Naşterii Domnului colindată din casă în casă la Criva şi Drepcăuţi

Naşterea Domnului Isus şi bucuria care însufleţeşte orice creştin la această sărbătoare, a mobilizat unul din grupurile de tineri a bisericii “Isus Salvatorul” din Chișinău la misiune de scurtă durată. Chiar în zorii zilei de naşterea Mântuitorului, grupul format din aproximativ 15 persoane au pornit la drum lung, până la capătul ţării.

Misiunea_criva_2014 (4)

Prima zi au dedicat-o părtăşiei în biserica “Sfânta Treime” din Criva şi “Emanuel” din Drepcăuţi. Nu e posibil de descris bucuria bătrânilor din aceste două biserici, însetaţi după un suflu nou în părtăşie. La cântările şi mesajul tinerilor, o soră recent întoarsă la Domnul a exclamat: “Niciodată nu am mai văzut aşa frumuseţe, ce mare binecuvântare pentru noi”.

Misiunea_criva_2014 (11)

Dumnezeul care ne-a unit prin credinţă, a copleşit pe cei prezenţi cu dragostea şi bucuria Lui măreaţă. Mărturiile, cântările şi mesajele au mângâiat inimile bisericilor mici din Criva şi Drepcăuţi şi au încurajat la o trăire în bucurie deplină, în sfinţenie până la o nouă revedere.

Misiunea_criva_2014 (12)

Noaptea primei zile de Crăciun, a fost dedicată colindatului de la casă la casă. Alături de pastorul celor două biserici, Ion Miaun, tinerii au mers în gospodăriile membrilor şi apropiaţilor pentru a vesti Naşterea Mântuitorului şi bucuria venirii Lui în vieţile noastre ca Mântuitor. Am lăsat la fiecare casă şi câte un mic cadou, un calendar şi o Evanghelie, pentru ca oamenii să cunoască mai profund semnificaţia acestei sărbători pe care o marcăm cu toţii, dar o înţelegem atât de diferit.

Misiunea_criva_2014 (8)

A doua zi, a fost dedicată copiilor şi educatorilor de la Centrul Comunitar Multifuncţional din Drepcăuţi. Copiii ne-au aşteptat frumos costumaţi cu un program festiv de sărbătoare. Clovni, spiriduşi, iepuraşi şi alte persoaneje de povestea au cântat, au urat şi au spus poezii.

Misiune_criva_2014 (1)

La rândul lor, echipa de tineri a pregătit un program special pentru copii format din colinde şi o lecţie biblică. La încheiere, copii au participat la un concurs şi au primit cadouri.

Misiune_criva_2014 (5)

Relaţia dintre biserică şi Centrul Comunitar se bucură de o reputaţie bună şi este foarte apropiată. Scopul colaborării este de a conduce cu inima și mintea la Domnul Isus copii aflaţi în programele centrului.

Misiune_criva_2014 (4)

Ultima parte din misiune a fost dedicată vizitelor la bătrânii bolnavi. Este greu de exprimat în cuvinte reacţiile lor. Lacrimi de bucurie le brăzdau obrajii, exprimând cu greu cuvinte de mulţumire pentru că un grup de tineri le-a păşit pragul şi le-a adus vestea bună a Naşterii Domnului Isus. Din celălalt capăt al ţării, tocmai de la sudul Moldovei, surorile din Giurgiuleşti au trimis bătrânilor din Criva şi Drepcăuţi câte o pereche de ciorapi de lână.

Misiunea_criva_2014 (10)

O experienţă care ne-a marcat a fost cunoştinţa cu sora Maria. Are peste 80 de ani, de mult a intrat în categoria celor tari. De câţiva ani este oarbă, dar este singură şi trebăluieşte prin gospodărie cu mare spor. Fiul ei, şofer de tir, a fost victima unui atentat armat în Donbas, Ucraina. Maşina a ars, iar el a fost crunt bătut şi traumat. A suportat o operaţie, dar acum este plecat în Ucraina. Vă îndemnăm să vă rugaţi pentru această familie, pentru sora Maria, ca Domnul să îi mângâie singurătatea şi să o protejeze de orice rău.

Misiunea_criva_2014 (1)

Am lăsat în urmă inimi şi suflete greu încercate de boală şi bătrâneţe, dar înviorate de Domnul Isus. Nordul Moldovei este însetat după mângâiere, după căldura dragostei lui Dumnezeu. Rugaţi-vă pentru această zonă a ţării, ca Domnul să trimită slujitori tineri în via Lui şi să învioreze bisericile formate în mare parte din bătrâni.

Misiunea_criva_2014 (2)