Slides,  Ştiri interne,  Tineret. în slujire

Conferința regională de tineret: “Născut pentru tine”

DSC09411

Peste 150 de tineri au gustat din atmosfera sărbătorilor de iarnă ce începe să ne cuprindă tot mai mult cu feeria ei magică. Ultima întâlnire de tineret din anul 2014, tinerii din Comunitatea Bugeac au decis să o dedice pregătirii pentru naşterea Mântuitorului şi sărbătorirea zilei Sale, aşa cum se cuvine. Sâmbătă, 13 decembrie, biserica “Golgota” din Basarabeasca a găzduit conferinţa regională cu tema: “Născut pentru tine”.

DSC09382Închinarea a fost condusă de grupul Departamentului Tineret din cadrul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste (UBCEB) “Din Înalt”, condus de liderul naţional, Vitalie Carabeţ.

În deschiderea conferinţei, pastorul bisericii locale, Ion Secară s-a adresat tinerilor cu un îndemn, sfătuind tinerii să stăruie în studierea Cuvântului lui Dumnezeu şi să nu treacă de limitele trasate de Scripturi în purtare, gândire, vorbire. Să nu urmeze exemplul celor care nu trăiesc în mod autentic viața de creștin și se rătăcesc în diferite învăţături, deviind de la adevărul Biblic. Şi în al treilea rând, a insistat Ion Secară, să vă folosiţi talentele pentru glorificarea şi slujirea lui Dumnezeu. DSC09464

Cu mesajul de bază, a venit liderul național de tineret în cadrul UBCEB, Vitalie Carabeț. Acesta a pus accentul pe măreția lui Dumnezeu, care s-a dezbrăcat de slava cerească și s-a făcut trup ca să ne poată aduce răscumpărerea și să ne dea și nouă o haină nouă de slavă. Vitalie Carabeț a explicat tinerilor că sărbătoarea Crăciunului nu este altceva decât întruchiparea unui Dumnezeu infinit, într-un trup limitat ca și noi, pentru a ne aduce în dar viața veșnică.

DSC09338La rândul său, liderul de tineret pentru Comunitatea Bugeac, a îndemnat tinerii să se cerceteze în lumina Cuvântului predicat și să întâlnească, să sărbătoarească acest Crăciun nu mâncând și dăruind cadouri, dar deschizându-și inima pentru o naștere reală a Pruncului Isus în viața lor.

Prima parte a evenimentului s-a încheiat cu o poză comună și o masă gustoasă pregătită cu multă dragoste de surorile bisericii din Basarabeasca.

DSC09553

În partea a doua, tinerii au trecut din poziția de simpli consumatori în participanți ai evenimentului. Fiecare grup de tineri repartizați pe bisericile pe care le reprezintă au venit cu un scurt program de închinare și zidire pentru ceilalți, împărtășindu-și trăirea lor cu Dumnezeu prin cântec, poezii, psalmi şi mesaje de încurajare.

Mai multe detalii de la eveniment urmăriţi în materialele VIDEO care vor fi postate în curând pe site-ul Uniunii Baptiste.