Slides,  Ştiri interne

Recital de minuni. Casa Milei “Tabita” a sărbătorit 15 ani de existenţă în palma lui Dumnezeu

IMG_8664Acum cinci ani în urmă am păşit pentru prima dată pragul Casei Milei “Tabita” din satul Iablona, raionul Glodeni. Am vizitat acel colţ de rai împreună cu episcopul Uniunii Bisericilor Creştine Evanghelice Baptiste, Ion Miron cu ocazia aniversării de 10 ani. Prima mea impresie despre acel loc a fost intitulată: “Uitaţi… în palma lui Dumnezeu”, pentru că întradevăr aceşti oameni îşi trăiesc bătrâneţea în braţele Tatălui Atotputernic din cer.

În toamna lui 2014, Casa Milei a pus un nou stâlp de aducere, pe care l-a marcat prin mărturii, laude la adresa lui Dumnezeu şi mulţumiri sâmbătă, 20 septembrie. Zeci de oaspeţi din toată colţurile ţării şi ale lumii au venit să se bucure de cei 15 de ani de la fondarea Casei Milei “Tabita”.

Directorul acestui cuib de mângâieri, Veceaslav Aftinescu a împărtăşit minunile şi visele împlinite în cei 15 ani. Trecerea în revistă a celor 15 ani de existenţă l-a transformat într-un recital de minuni. Multe dorinţe s-au împlinit de atunci, dar cea mai mare minune a fost ca pe dealul Iablonei, departe de grijurile lumii, adăpostul pentru bătrâni să fie dotat cu apă potabilă. Primii care au fost invitaţi să guste din apa potabilă din curtea centrului au fost primarul satului, episcopul, Ion Miron şi alţi prieteni dragi din Olanda, cu ajutorul cărora a fost posibil împlinirea acestui vis.

DSC_0159

Mai nou, centrul a fost extins cu o aripă care a făcut posibilă amenajarea a încă câteva camere ce vor putea adăposti peste 18 persoane.

Potrivit directorului Casei Milei, Veceaslav Aftinescu, în cei 15 ani de existenţă prin “Tabita” au trecut peste 250 de bătrâni. “La noi e ca la gară, unii vin, alţii pleacă. Noi nu primim în familia noastră doar anumite categorii de persoane. La noi sunt bineveniţi toţi cei care au nevoie de căldură sufletească, de mângâiere, de dragostea Domnului Isus”.

Mărturii:

O familie şi-a adus mama la centrul “Tabita” doar pentru 12 zile, iar când au venit să o ia acasă aceasta a refuzat să mai părăsească Casa Milei. Înainte de sărbătoarea centrului, aceasta a fost internată în spital, unde a mărturisit cu bucurie Evanghelia şi despre mângâierea şi bucuria de care are parte la “Tabita”. Timp de zece zile cât a stat în spital, mătuşa s-a rugat fierbinte la Domnul şi cu multe insistenţe a cerut medicilor să o elibereze mai devreme ca să fie şi ea la sărbătoare. “Este o minune că pot să fiu aici şi sufletul meu se bucură că astăzi pot să fiu alături de oaspeţi aici la aniversarea a 15 ani de la fondare” mărturiseşte bătrâna.

O altă mărturie impresionantă arată puterea dragostei asupra oamenilor. O altă bătrână rămasă singură a fost adusă la centru. De la prima discuţie, directorul Casei Milei i-a spus că nu se va reţine mult pe la ei. Veceaslav Aftene nici nu a vrut să detalieze câte rele a făcut această femeie în centru, dar, într-o zi aceasta a venit la dânsul şi i-a spus: “Vreau să fiţi şi fratele meu”. Acum bătrâna este copilul lui Dumnezeu, şi-a mărturisit credinţa în apa botezului în biserica locală din satul Iablona şi se bucură de o bătrâneţe liniştită în palma lui Dumnezeu în Casa Milei.

Bătrânii şi lucrătorii centrului au primit mulţi oaspeţi, care fiecare a venit cu ceva în bagaj. Unii au adus urări, alţii cântări, alţii cadouri, alţii bucate alese. Printre ei s-au numărat şi episcopul Uniunii Baptiste, Ion Miron, deputatul Valeriu Ghileţchi, primarul satului Iablona, pastorul bisericii “Betel” din Chişinău, Anton Plăcintă, episcopul regiunii Bălţi, Petru Legcun, pastorul bisericii “Betania” din Bălţi, Vasile Sazîchin.

Grupul de bărbaţi ai bisericii “Isus Salvatorul” au decis să petreacă tradiţionalul mic dejun cu rugăciune alături de bătrânii din Casa Milei “Tabita”. Pe lângă mesajul prezentat de pastorul responsabil de lucrarea cu bărbaţii, Valeriu Ghileţchi, fraţii din Chişinău au îmbărbătat inimile celor sărbătoriţi cu două cântări şi poezii.

Cu mărturii şi mesaje de felicitare a venit şi secretarul Misiunii Holand Help,  unul din cei mai fideli parteneri ai Casei Milei încă de la temelia întemeierii acestei lucrări. Hank Vlient a împărtăşit cu emoţii amintirile de acum 16 ani când a vizitat acest loc, s-a rugat pentru această lucrare şi cum a văzut mâna lui Dumnezeu la lucru în toţi aceşti 15 ani de existenţă a Casei Milei “Tabita”.

Episcopul Uniunii Baptiste, Ion Miron a încheiat partea urărilor şi mesajelor de încurajare cu Psalmul 33:2-9, încurajând pe toţi cei prezenţi să laude pe Domnul pentru bunătatea Lui care umple tot pământul.

Serviciul de sărbătoare s-a încheiat cu o rugăciune de binecuvântare a acestei lucrări, a Casei Milei, a lucrătorilor care slujesc aici şi a bătrânilor care s-au adăpostit în palma Celui Atotputernic.

DSC_0211

15 ani nu e mult, dar nici puţin. Pe 20  septembrie Casa Milei “Tabita” din dealul Iablonei a pus un stâlpt de aducere aminte şi a deschis o nouă filă în istorie.

Motive de rugăciune:

– Rugaţi-vă pentru ca acest centru să continue să activeze şi să fie o binecuvântare pentru bătrâni

– Rugaţi-vă pentru întărirea spirituală şi fizică a personalului care au o misiune nobilă de a îngriji şi mângâia aceşti bătrâni

– Rugaţi-vă pentru bătrânii mântuiţi, să fie o lumină pentru cei neconvertiţi

– Rugaţi-vă pentru bătrânii care încă nu au cunoscut bucuria mântuirii, să descopere pe deplin dragostea adevărată în Domnul Isus

– Rugaţi-vă pentru