Slides,  Ştiri interne

Botez Nou Testamental în satul Larga. 11 persoane au încheiat legământ cu Domnul

Botez Larga

Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh”, acestea sunt cuvintele Domnului Isus pentru fiecare dintre noi, scrise în Evanghelia după  Matei 28:19. Botezul este o poruncă primită de la Domnul Isus, și duminica trecută, mai multe biserici au trăit bucuria împlinirii poruncii lui Hristos și a părtășiei între frați.

Pe data de 4 septembrie, în incinta bisericii „Betel” din s. Larga, 11 persoane din 5 localități ai regiunii de Nord au încheiat Legământ cu Dumnezeu. Botezul Nou-Testamental a avut loc în incinta bisericii „Betel” din s. Larga, raionul Briceni, la care au fost peste 100 de persoane, atât localnici cât și oaspeți din localitățile vecine.

„Botezul demonstrează că biserica crește și face ucenici; vorbește că este o biserică vie. Fiecare creștin este un ucenic al lui Isus și ucenicii sunt chemați să ducă Evanghelia în toată lumea. Cei ce primesc Evanghelia se alătură bisericii prin botez. Deci, botezul dovedește calitatea vestirii Evangheliei” , a menționat Vlad Lecari, păstorul bisericii din s. Coteala.

Pastorul bisericii „Betel” din s. Larga, Ghenadie Bulgari a afirmat că: „Botezul este un lucru important, deoarece suflete noi încheie legământ cu Dumnezeu. Aceasta este o sărbătoare unde invităm și alți oameni care sunt departe de Dumnezeu și le vestim Evanghelia”

La această sărbătoare au participat pastori ai mai multor biserici, care au avut câte un mesaj din partea lui Dumnezeu și cuvânt de felicitare pentru cei care au luat hotărârea de a se boteza.

Larga2

„Botezul este o binecuvântare și responsabilitate pentru oamenii care trăiesc pe pământ. Cei care aud și Îl primesc pe Hristos, au nevoie de creștere prin Cuvânt, ca să ajungă până la înălțimea plinătății lui Hristos. Astfel, să transmită altora Adevărul, formând ucenici”, a menționat Iurie Bostan, pastorul bisericii „Biserica lui Dumnezeu” din s. Cotiujeni.

„În cer este o bucurie mare când cineva se întoarce la Dumnezeu, îngerii se bucură, căci sufletul a venit la Creatorul său”, a spus pastorul bisericii din s. Medveja.

Cei care s-au botezat și-au expus motivele pentru care au luat această hotărâre importantă în viața fiecăruia: „Prin botez, am demonstrat că cred în ceea ce a spus Isus și arăt că sunt un creștin”, a spus Danu Bejenari„Am luat hotărârea de a mă boteza pentru că vreau să Îl urmez pe Isus până la capătul vieții. Botezul este un semn al acestei decizii luate în fața lui Dumnezeu”, a menționat Dinu Bulgari.

dinubotez010

Printre persoanele care au primit botezul era și mama unei fete, care este membră în biserica „Betel”. Ea a aflat despre Dumnezeu și s-a pocăit. Știind că fiica sa este adoptată într-o altă familie, a sunat la ei acasă și a început să le spună despre Dumnezeu, dar a aflat cu surprindere că această familie este o familie de creștini. Mama acestei fete și-a  mărturisit dorința  de a se boteza și, după ce a aflat că va fi botez în biserica din Larga, a venit și a încheiat Legământ cu Dumnezeu. Mama  a crezut în urma rugăciunilor fiicei sale și aceasta este o minune pentru care biserica a mulțumit cu recunoștință lui Dumnezeu.

La serviciul de închinare s-a alăturat corul de tineri din biserica „Betel” și alți frați și surori  prin diverse cântări, poezii și cuvinte de felicitare pentru cei care au decis să fie ai lui Dumnezeu.

Larga1

„Dumnezeu să binecuvânteze pe cei care au primit botezul, să îi ajute să stea tari în credință, căci vor veni multe ispite, în special acum, când sunt încă fragezi. Dumnezeu să le dea putere și înțelepciune în tot”, a spus Valentin Știrbatîi, membrul bisericii „Betel” din s. Larga.

Ghena Bulgari, un alt membru al bisericii „Betel”, din s. Larga, a spus: „Mă bucur mult pentru cei care au primit botezul și, în mod special, pentru fratele meu. Botezul arată că a crescut numărul membrilor din biserici și demonstrează creșterea spirituală. Înțelegem că Dumnezeu lucrează și că Evanghelia se răspândește. Aceasta este o încurajare pentru alți membri și ne motivează să lucrăm în continuare în via Domnului”.

După încheierea serviciului divin, la o masă de sărbătoare, fiecare persoană  a avut ocazia să stea în părtășie cu frații și surorile în Hristos care au venit din alte biserici. Mulțumim lui Dumnezeu că a binecuvântat din plin această zi prin prezența Sa și ne bucurăm că încă 11 suflete au decis să-L urmeze pe EL.