Nevoi de rugăciune,  Ştiri externe

Un nou raport privind persecuţia creştinilor a fost prezentat Parlamentului European

petervandalen-rutte-koenders

Un nou raport al Comisiei pentru libertatea de religie sau de credință în lume, din cadrul Parlamentului European, demonstrează un cumul oribil de violări ale drepturilor omului în cazul creștinilor și a altor minorități religioase. Raportul cere Uniunii Europene să folosească puterea politică și financiară pentru a pune punct persecuției minorităților religioase din întreaga lume, anunţă ŞtiriCreştine.ro

Se evidențiază că există „importante restricții” relaționate cu religia pe întreg globul, iar pericolul dispariției creștinismului în Siria și Irak fiind unul real. Cei doi europarlamentari ce prezidează grupul, Peter van Dalen și Dennis de Jong, scot în evidență în special suferința extremă a creștinilor și a altor minorități, ce survine din partea Statului Islamic. Conform raportului, restricții globale privind libertatea de religie sau credință, există în acest moment în 53 de țări ale lumii.

„Credințele noastre constituie nucleul demnității umane”, conform opiniei lui Peter van Dalen. „Dar din nefericire, în ziua de azi nu toată lumea se bucură de libertatea de a poseda și a-și manifesta credința. Suntem martori a dispariției aproape în întregime a creștinilor în Irak și Siria; la o creștere cu 150 % a incidentelor violente relaționate cu credința creștină în India din 2014 încoace; în Pakistan nedreptatea în cazul condamnării la moarte a lui Asia Bibi pentru blasfemie continuă. În acest raport descriem recomandări practice pentru ca EU să poată acționa și să găsească soluții la astfel de cazuri precum cele de mai sus, ce ar trebui să fie pe primele pagini ale agendei Uniunii Europene”, a continuat Van Dalen.

„Din păcate, observăm că Uniunea Europeană, în activitatea ei externă, compromite tot mai mult programul său privind drepturile omului, în favoarea unei agende mai mult economice și geopolitice”, a spus Dennis de Jong. „Am fost martori la o relativă lipsă de experiență și cunoștințe privind directivele EU – în special în delegațiile Uniunii. Sunt foarte decepționat pentru că nu s-a dus la capăt ceea ce am prezentat în raportul de anul trecut, privitor la țările „fierbinți” și cerem EEAS să-și rectifice atitudinea față de aceste țări, anul acesta”, a mai spus europarlamentarul.

Pe data de 5 iulie, europarlamentarul Peter van Dalen a putut prezenta raportul dat prim-ministrului olandez, Mark Rutte, şi ministrului afacerilor externe, Bert Koenders. Ambii oameni de stat au fost la Strasbourg pentru încheierea preşedenţiei olandeze în UE.

Intergrupul europarlamentar privind libertatea credinţei şi a convingerilor religioase reprezintă un grup de deputaţi europarlamentari care împărtăşesc aceleaşi valori şi care s-au dedicat promovării şi protecţiei libertăţii credinţei şi convingerilor religioase în acţiunile externe ale UE. Această libertate este un drept universal al omului, care este specificat în Articolul 18, atât în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului (DUDO), cât şi în Pactul Internaţional cu privire la Drepturile Civile şi Politice (PIDCP).

TOPUL ţărilor cărora li s-a acordat o atenție specială în acest raport şi se confruntă cu persecuţii violente îl puteţi găsi AICI.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro