Slides,  Ştiri interne,  Tineret. în slujire

DESCHIDEREA CNT 2016: “Dedicare şi Credincioşie” FOTO

DSC_2122

Dimineaţa de joi, 03 martie 2016 va rămâne ca un mare stâlp de aducere aminte în istoria Uniunii Baptiste. Forfota pregătirilor pentru cea de-a III-a Conferinţă Naţională de Tineret 2016: “Dedicare şi Credincioşie” au început de la 08:00. Coriştii îmbrăcaţi la patru ace şi bine pregătiţi pentru a înălţa inimile celor veniţi din toată ţara până dincolo de cer, în prezenţa Atotputernicului Dumnezeu. Instrumentiştii şi camerele care imprimă acest moment istoric. După înregistrare, tinerii au avut parte de un mic dejun delicios la subsolul bisericii, pregătit de echipa de bucătari condusă de Serghei Malimon, bucătarul care slujeşte cu mare dedicare la fiecare eveniment al Uniunii Baptiste.

DSC_1735

Peste 1500 de tineri şi-au dat întâlnire la CNT 2016 cu genericul “Dedicare si Credinciosie lui Dumnezeu”. Programul divers şi interesant a trezit interesul tinerilor din toată ţara, care si-au dedicat o parte din timpul lor pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele cu noi informaţii şi sfaturi utile pentru a-şi reînnoi credincioşia şi dedicarea faţă de Dumnezeu. CNT 2016 a fost deschisă cu un cuvânt de salut şi binecuvântarea prin rugăciune a secretarului general al Uniunii Baptiste, Nicolae Vozian.

DSC_1843

Agenda primei zile din CNT 2016, propune o serie de sesiuni şi discuţii în grup ce va fi un real folos pentru participanţii conferintei din acest an. Ziua de astăzi este împărţită în 4 sesiuni de informare şi 8 paneluri de discutie cu subiectele abordate în limba română şi rusă.

DSC_1748

Chiar dacă pentru unii prezenţa la CNT 2016 i-a costat trezitul de la 04 dimineata şi un drum obositor, emoţiile şi entuziasmul în momentul evenimentului au depăşit orice oboseală, sau stare de moleşeală. Un punct culminant l-a avut programul de deschidere, prin melodiile de laudă ce au unit tinerii într-un duh de închinare şi laudă la adresa lui Dumnezeu. Tinerii s-au aratat deschişi spre implicare şi participare la întregul program, care, spun organizatorii, va fi unul încarcat emoţional şi informaţional doar pentru ai ajuta pe aceştia să se apropie de Dumnezeu.

DSC_2037

După cinci luni de alergare pentru pregătirea acestui eveniment, liderul naţional de tineret, Vitalie Carabeţ ne-a împărtăşit câteva gânduri: “Mă simt binecuvântat că am ajuns la acest eveniment. Mă bucur că atmosfera generală în sală este dominată de bucurie, chiar dacă în spate mai avem unele probleme tehnice. Mă rog ca Dumnezeu să binecuvânteze timpul pe care îl vom petrece aceste trei zile împreună, iar după această conferinţă, tinerii care vor asimila acest mesaj să crească o generaţie dedicată lui Dumnezeu, care vor trăi cu dăruire şi pentru câştigarea altor suflete pentru Împărăţia lui Dumnezeu”.