Slides,  Tineret. Articole,  Tineret. în slujire

NICOLAE VOZIAN, secretarul general al Uniunii Baptiste vine la CNT 2016: “Dedicare şi Credincioşie”

Secretarul general al Uniunii Baptiste, Nicolae Vozian
Secretarul general al Uniunii Baptiste, Nicolae Vozian

Nicolae Vozian s-a născut la 19 septembrie 1963 în localitatea Croc¬maz, raionul Ștefan Vodă. Părinții fratelui Nicolae, fiind credincioși, din copilărie l-au crescut în învățătura Domnului. La 7 aprilie 1991, L-a primit pe Cristos ca Mântuitor personal și în același an a încheiat legământ cu Domnul prin apa botezului la Biserica „Betel” din or. Chișinău. În anul 1993, a început să lucreze pentru Domnul în calitate de predicator, iar doi ani mai târziu a fost ordinat la slujirea de diacon.

În 1997, biserica l-a binecuvântat să conducă un grup de studiu biblic în sectorul Ciocana, or. Chișinău. Dumnezeu a binecuvântat munca fratelui Nicolae, iar în 1999, în baza acestui grup a fost deschisă Biserica „Betania”. La 14 mai 2000, Nicolae Vozian a fost ordinat la slujirea de pastor.

În anul 2005, este ales ca pastor responsabil pe regiunea Chișinău. Din anul 2009 – la slujirea de secretar executiv al Uniunii Bisericilor Creștine Evanghelice Baptiste din Moldova.

Educația spirituală și-a format-o la Colegiul Biblic „Harul” din or. Chișinău. În perioada anilor 2003-2009 își face studiile la facultatea de istorie la Univer¬sitatea Pedagogică de Stat din or. Chișinău.

Este căsătorit. Împreună cu soția Elena au crescut doi băieți și o fată.