Articole,  Tineret. Articole

Devoționalul zilei: “Adevărata prietenie”

“Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii mei, dacă vă veți iubi unii pe alții”.
Ioan 13:35

iStock_000007697683Small

Sufletul uman este un lucru solitar. Trebuie să aibă siguranța unei companii. Lăsat de unul singur, nu poate să se bucure de nimic. Dumnezeu a spus la început:”Nu este bine ca omul să fie singur” (Geneza 2:18).

Crearea Evei a fost începutul relațiilor umane. Poporul Lui Dumnezeu este un trup, care nu a fost creat să funcționeze separat, nu a fost intenționat să nu aibă grijă unul de cealalt. Singurul trup adevărat din lume este Biserica. Lumea poate că vorbește cu bucurie despre frățietate, dar în realitate filozofia ei este ”fiecare pentru sine”.

Copiilor Lui Dumnezeu le este garantată cea mai bogată și adevărata prietenie, și aici și dincolo. Doar într-o prietenie adevărată, o dragoste adevărată, noi găsim o bază reală pentru pace. Doar Dumnezeu poate rupe barierele naționale și rasiale care divid oamenii azi. Numai Dumnezeu poate da dragostea aceea pe care trebuie să o avem pentru aproapele nostru. Niciodată nu vom construi părtășie între oameni pe pământ până nu vom deveni credincioși în Isus Cristos. Singura putere coezivă din lume este Cristos. Doar El poate lega la un loc inimile oamenilor într-o dragoste adevărată.

Rugăciunea zilei:

Tată, învață-mă adevărata părtășie în Isus Cristos.

Sursa: Billy Graham.org