Articole,  Nevoi de rugăciune,  Slides

Ziua a 26-a – Ramadan 2015: “Noaptea Puterii: Așteptându-L pe Dumnezeu!”

Mulţi musulmani cred că rugăciunile făcute în Noaptea Puterii sunt mai eficiente.

In-timpul-Ramadanului-musulmanii-postesc-de-la-rasarit-si-pana-la-apusul-soarelui-www.oriens.ro_

Musulmanii recunosc multe evenimente istorice care sunt semnificative în povestea credinței lor. Niciuna, însă nu este mai importantă decât aducerea aminte a revelației inițiale a Coranului profetului Mohamed. Acesta este evenimentul reamintit în Noaptea Puterii, sau Lailat Al Qadr – cunoscută de asemenea ca și Noaptea Destinului. Povestea revelației lui Mohamed este spusă copiilor musulmani din toată lumea și este o inspirație pentru ei, specific în ultimele 10 zile ale Ramadanului când Noaptea Puterii se spune că a avut loc.

Profetul Mohamed se retrăgea frecvent într-o peșteră care se numea Hira aflată la periferia Mecăi unde petrecea zile în meditație. Se spune că petrecea acest timp reflectând la cum să rezolve problemele cu care se confrunta comunitatea din jurul lui, în special cei mai puțin norocoși și cum să se adreseze creșterii egoismului și a comportamentului abuziv din societate. În luna Ramadanului în 610 CE, Mohamed a fost vizitat de Arhanghelul Gabriel sau or Jibril, așa cum este cunoscut el în arabică. Potrivit surselor, Gabriel l-a imobilizat și l-a strâns pe Profet până la punctul în care a crezut că va muri și i-a poruncit lui Mohamed, “Iqraa”, care înseamnă “Citește!” Profetul Mohamed era analfabet și a răspuns că nu poate citi. Gabriel a repetat porunca de două ori și Profetul a răspuns la fel. Apoi Gabriel a revelat primele versete din Coran Profetului:

“Citește în numele Domnului care te-a creat – a creat primul om dintr-un bulgăre. Citește: pentru că Domnul tău este Cel mai Frumos, care predă din stilou, învață omul care nu știa.” (Capitolul 96, versetele 1-5) Profetul a fugit acasă la nevasta sa, Kadijah și i-a spus ce s-a întâmplat. Ea l-a încurajat și l-a luat și l-a dus la verișorul ei Waraqa, care era învățat biblic. El l-a sfătuit pe Mohamed, că fusese ales ca profet și ca era trimis de Dumnezeu să cheme societatea la închinare în fața Singurului Dumnezeu și să ducă o viață neprihănită.

Ca să-și aducă aminte de acest eveniment, musulmanii petrec ultimele zece zile ale Ramadanului în închinare intensă, recitarea Coranului și rugăciune ferventă, în special pentru iertarea păcatelor. Noaptea Puterii se spune că a avut loc în acest timp, probabil în această noapte de 26. Mulți musulmani cred că rugăciunile înălțate în Noaptea Puterii sunt mai eficiente și vor fii mai benefice de o mie de ori. Este o noapte a anticipării revelației lui Dumnezeu. Să ne rugăm ca să se întâmple.

CUM NE PUTEM RUGA?

  • Mulți musulmani au avut vise și viziuni ale lui Isus în Noaptea Puterii.
  • Rugați-vă ca prin Isus mulți vor avea revelația lui Dumnezeu pe care și-o doresc.
  • Rugați-vă pentru oportunități pentru musulmanii care sunt în căutarea revelației să aibe întâlniri cu credincioși care pot să îi ajute să înțeleagă că revelația pe care o avem despre Dumnezeu vine prin Isus.
  • Rugați-vă ca în această noapte a așteptărilor înalte, mulți vor găsi ceea ce caută.

Sursa: ŞtiriCreştine.ro