Articole,  Tineret. Articole

Devoţionalul zilei: “Gânduri şi acţiuni”

“Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele, şi cugetele inimii mele, Doamne, Stânca mea şi Izbăvitorul meu!”
Psalmul 19:14

Man Praying

Robert Browning spunea: “Gândul este sufletul acţiunii.” Emerson spunea: “Gândul este scaunul acţiunii. Strămoşul fiecărei acţiuni este gândul.” Dacă Dumnezeu a distrus odată lumea pentru gândurile ei rele continue, nu este rezonabil să credem că tot acest păcat, poftă şi imoralitate care creşte astăzi întristează inima Lui Dumnezeu la fel ca atunci? Mulţi oameni visează la păcat, îşi imaginează păcatul, iar dacă li s-ar da ocazia – s-ar complace în păcat. Tot ce le lipseşte este ocazia de a păcătui. Deci, în ochii Lui Dumnezeu, ei sunt tot atât de păcătoşi ca şi cum ar fi comis deja imoralitatea. Toate păcatele încep cu gândirea păcătoasă.

Tu, care ai venit la Cristos pentru o inimă curată, păzeşte-te de imaginile de desfrânare şi senzualitate pe care Satan le pune în imaginaţia ta, alege cu grijă cărţile care le citeşti, selectează atent genul de distracţii la care te duci, felul de parteneri cu care petreci timpul, şi tipul de mediu la care te supui. Nu ar trebui să permiţi imaginaţiei păcătoase să se adune în mintea ta, la fel cum nu ai permite să se adune gunoiul în sufrageria ta.

Rugăciunea zilei:

Am nevoie ca gândurile mele să fie mereu purificate de puterea de curăţare a Duhului Tău Sfânt, Atotputernicule Dumnezeu.

Sursa: Billy Graham.org